akrales_180620_1777_0011.1533225632-1.jpg
Aplicațiile Google Maps şi Google Search vor primi un nou sistem numit SOS alerts. Noul sistem va informa participanții la trafic despre posibilele pericole aflate pe traseul de drum sau în apropierea acestuia.

Alertele furnizate în timp real vor fi însoţite de vizualizări detaliate ale pericolului respectiv (fenomene meteo deosebite, cutremure, inundaţii) şi eventuale daune cunoscute deja sau estimate să se producă, transmite go4it.ro.

În situaţiile de criză, alertele emise de Google vor conţine şi link-uri spre pagini cu informaţii detaliate şi vizualizări ale fenomenelor naturale deja manifestate sau aflate în plină desfăşurare. De exemplu, în cazul cutremurelor vom vedea o hartă a intensităţii seismice, iar în cazul inundaţiilor vom avea marcate pe hartă zonele aşteptate să fie atinse şi gradul de afectare.

maps34233

Pentru început, alertele pentru cutremure şi uragane vor apărea doar pentru utilizatorii Google Maps din Statele Unite, însă sistemul va fi extins treptat şi în alte regiuni ale lumii.

route232

Tot începând cu această vară, Google va implementa şi un sistem pentru redirecţionarea automată a traseelor alese în modul de navigaţie pentru a ocoli zonele aflate în situaţie de criză, complementând recomandările obişnuite afişate în condiţii de trafic aglomerat, sau pentru drumuri închise.

Preluat de la: diez.md