images_cms-image-000040062.jpg
Compania „Air Moldova” a anunțat că nu mai are vreo relație contractuală cu compania ucraineană „Yan Air” de aproape o lună și nu mai închiriază nave pentru efectuarea zborurilor. „Air Moldova” nu folosește serviciile acestei companii și, respectiv, niciun avion „Yan Air”.

„Toate avioanele din flota noastră, dar și cele care prestează servicii companiei, „sunt sigure” și corespund tuturor standardelor de calitate și siguranță. Acestea sunt verificate și testate permanent la cele mai cotate centre și de specialiști internaționali în domeniu. „Air Moldova” amintește că dispune de certificate de calitate și securitate eliberate de autorități aeronautice internaționale de prestigiu. Printre acestea este și certificatul transmis recent de Agenția de Siguranță Aeronautică Europeană, potrivit căruia „Air Moldova” este una sigură și prestează servicii de calitate în conformitate cu standardele UE”, mai precizează sursa.

Potrivit lor, „Air Moldova” este și singura companie din Republica Moldova care deține un certificat de securitate „Operational Safety Audit” eliberat de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA).

Compania YanAir a fost fondată în anul 2012. Efectuează curse în așa direcții ca Tbilisi, Batumi, Tel-Aviv, Larnaca și Paphos (Cipru) și Erevan.

Preluat de la: diez.md