20200309_193531-scaled.jpg
Aeroportul Domodedovo este unul dintre cele mai mari aeroporturi internaționale din Rusia, care deservește anual circa 29 de milioane de călători. În mod firesc, odată ce ești „închis(ă)” în aeroport în așteptarea zborului spre o altă destinație, ai nevoie de anumite spații de agrement unde să-ți petreci timpul util.

Suprafața întregului complex al aeroportului Domodedovo cuprinde circa 500 000 de metri pătrați (500 km2), o suprafață aproximativă cu cea a Andorrei (468 km2).

Toate distracțiile se află la etajul 1. Acolo sunt amplasate diferite zone de odihnă, alimentare și de informare.

Turiștii care au sosit la Moscova și doresc să afle ce destinații turistice le poate oferi orașul Moscova se pot adresa la Centrul de informare pentru turiști.

Dacă dorești să citești, atunci poți intra în acest „butic” de tip deschis și să-ți cumperi un ziar, o carte sau rechizite de birou.

De asemenea, pentru călători sunt deschise camere speciale pentru rugăciuni, cum ar fi: Capela Arhanghel Mihail sau Sinagogă. Sunt camere amenajate la fiecare nivel pentru mame și copii. Dacă ai de transmis vreun colet sau alte lucruri pe care nu le poți lua la bordul avionului, atunci ai la dispoziție un oficiu poștal. Dacă te simțiți rău, este deschis și un cabinet medical.

Ai flămânzit? În aeroportul Domodedovo găsești o sumedenie de localuri gastronomice. Începând de la fast-fooduri – Burger King și McDonald’s –, terminând cu restaurante cu bucate naționale și internaționale.


După ce ai mâncat și ai băut o cafea, e timpul să mergi la shopping. Începe cu suvenire: tricouri cu fețele lui Stalin, Lenin, Putin etc. imprimate pe ele, cușme, matrioșce. Apoi treci la taraba cu bijuterii.

Dacă ți-au mai rămas bani, nu ezita să vizitezi cel puțin magazinul cu ceasuri elvețiene.

Ca bonus, călătorii pot admira o expoziție excepțională situată la parter. Acolo sunt prezentate 20 de mașini retro, de la începutul secolului 20: Dodge, Citroën, Renault și altele.

După ce ai vizitat toate aceste zone de recreație, nu uita să verifici pe panoul informativ la care ghișeu de înregistrare urmează să mergi, întrucât nu vei fi anunțat(ă) de vreun operator din aeroport.

Acum îți spun o noutate care n-o să-ți placă. Pe durata aflării tale în aeroport, nu vei avea acces la Wi-Fi dacă nu deții o cartelă SIM rusească. Deși aplicația îți oferă posibilitatea să primești un cod (gratuit) de confirmare, tu nu îl vei recepționa, întrucât operatorul tău de telefonie se află în afara zonei de acoperire.

Preluat de la: diez.md