1934753_800x600_vstup-700x394-1.jpeg
Militarii de pe insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate, informează Forțele navale Armate ale Ucrainei.

„În ceea ce privește pușcașii marini și polițiștii de frontieră, luați prizonieri de ocupanții ruși pe insula Șarpelui. Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt vii și bine. Propaganda rusă încearcă însă să răstălmăcească «știrile» despre faptul că autoritățile ucrainene «au uitat», și «și-au îngropat» semenii. În același timp, marinarii au ripostat cu curaj de două ori atacurile invadatorilor ruși. La rândul lor, invadatorii «au uitat» să raporteze că au distrus complet infrastructura insulei. În consecință, legătura cu toți cei de pe insula Șarpelui a fost întreruptă. Încercările repetate de a contacta echipa și de a afla despre soarta ei au fost inutile. Și bombardamentul permanent din partea navelor de război și aviației Federației Ruse nu a permis ajutarea pușcașilor marini. Ne așteptăm frații acasă cu tot sufletul”, se arată în Declarația Forțelor Navale Armate ale Ucrainei.

Reiterăm că pe 25 februarie, insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, acest lucru a fost anunțat de Poliția de Frontieră a Ucrainei. Atunci, Volodâmâr Zelenski a spus că toți militarii de pe insulă au fost uciși în atacul rușilor.


Toate evenimentele care s-au întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 28 februarie le puteți vedea AICI!

Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 27 februarie puteți vedea în acest material.

Tot ce s-a întâmplat în Ucraina pe parcursul zilei de 26 februarie puteți vedea în acest material.

Evenimentele care au avut loc pe parcursul zilei de 25 februarie în Ucraina le puteți vedea în acest material.

Toate evenimentele care s-au întâmplat pe parcursul zilei de 24 februarie le puteți vedea în aranjare cronologică în acest material.

Pe 22 februarieConsiliul Federației din Rusia a primit o solicitare din partea lui Vladimir Putin, care a cerut utilizarea forțelor armate în afara teritoriului Rusiei. În cele din urmă, consiliul, într-o ședință deschisă, a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate.

Pe 21 februarie 2022Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Lugansk și Donețk.

Pe 15 februarie, Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei) a cerut comunității internaționale să nu recunoască nicio decizie a Rusiei care ar avea legătură cu recunoașterea independenței entităților ilegale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Rada Supremă condamnă cu fermitate orice tentative ale Federației Ruse de a recunoaște independența entităților ilegale care reprezintă administrația de ocupație a Federației Ruse, create de aceasta în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina.

Amintim că, în octombrie 2021, au început să apară primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri.

Vedeți aici cronologia evenimentelor din Ucraina care s-au întâmplat până la ziua de 21 februarie 2022.

Preluat de la: diez.md