vama.jpg
Serviciul Vamal a fluidizat traversarea frontierei a peste 291 000 de mijloace de transport în luna iulie, curent. În aceste zile, vama activează în regim sporit. Potrivit datelor statistice, în perioada 1-31 iulie 2021, fluxul mijloacelor de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 291 237 de traversări, comparativ cu 160 460 în luna aprilie, până la începerea perioadei estivale.

Doar în zilele de weekend (31 iulie-1 august 2021), punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 23 923 de mijloace de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la postul vamal Leușeni, fiind înregistrat un flux de 7 216 autovehicule sau 30 % din numărul total al traversărilor.

Ca urmare, în vederea reducerii timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei, Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier, printre care suplimentarea numărului de funcționari și deschiderea tuturor arterelor de deplasare, indiferent de sensul de traversare.

Adițional, Serviciul Vamal colaborează cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și cu autoritățile vamale și de frontieră ale statelor vecine în vederea coordonării și sincronizării acțiunilor de fluidizare a traficului pe ambele părți ale frontierei comune.

<!–

–> <!–

–>

„Facem apel către participanții la traficul transfrontalier să-și planifice ruta înainte de a porni la drum și să se orienteze spre punctele de trecere a frontierei cu trafic mai puțin intens. Menționăm că Serviciul Vamal activează la capacitate sporită în contextul tendinței specifice perioadei estivale de creștere a fluxului mijloacelor de transport la frontieră. Ne exprimăm recunoștința pentru răbdarea și înțelegerea cetățenilor care traversează frontiera în perioade de intensificare considerabilă a circulației”, se arată într-un comunicat emis de Serviciul Vamal.

Adițional, vă sugerăm să verificați alertele de călătorie înainte ca să ieșiți din țară, dar și lista statelor incluse în zona roșie de Republica Moldova, în cazul în care vreți să intrați în țară.

Preluat de la: diez.md