diez-share-facebook.png
Studenții basarabeni din București organizează în perioada 23-28 martie festivalul „Zilele Basarabiei” cu scopul de educa tinerii basarabeni în spiritul unității naționale și de a promova ideile proeuropene. În cadrul festivalului, sunt organizate o serie de activități culturale, prin care studenții își doresc să renască cultura românească și conștiința de țară și neam.

Motivul inițierii acestui proiect este unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918. Printre evenimentele organizate se enumeră concursul cu generic istoric, organizat la 23 și 28 martie în Colegiul Național „Matei Basarab” și, respectiv, Colegiul Național „Grigore Moisil” din București. În acest mod, organizatorii îndeamnă liceenii să-și etaleze cunoștințele din domeniul istoric și sociocultural.

La 24 martie are loc concertul #dinBasarabia – Centenar, desfășurat la Arenele Romane. La concert vor evolua o serie de interpreți celebri din Republica Moldova, și sunt invitați să participe românii de pretutindeni.

Duminică, pentru al zecelea an consecutiv, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti îşi exprimă recunoştinţa şi aprecierea față de cei care au luptat pentru proslăvirea valorilor neamului românesc. „Aducem un omagiu artizanilor unirii, prin comemorarea de la Mănăstirea Cernica”, spun aceștia.

Seara este dedicată proiecției de film „Lăutarii”, o producție creată de marele regizor Emil Loteanu. Ziua se va încheia cu o șezătoare, în care participanții își vor aduce aminte de tradițiile străbunilor prin dans, muzică și povestiri.

Urmăriți aici mai multe detalii despre evenimente.

Preluat de la: diez.md