dughin.jpg
În seara zilei de 20 august, o mașină Land Cruiser Prado a explodat într-o localitate din apropierea Moscovei. La volan se afla Daria Dughin, fiica lui Alexander Dughin. Aceasta a decedat pe loc.

Potrivit agenției rusești de presă TASS, mașina a explodat din mers în jurul orei 21.00. Daria se întorcea de la festivalul „Tradiție”. Potrivit primelor date, în mașină ar fi fost plasat un dispozitiv exploziv. Pe marginea cazului a fost deschis un dosar penal.

Potrivit unor surse media, Dughin împreună cu fiica sa au participat la un festival tradițional. De acolo aceștia urmau să vină împreună spre Moscova, însă Dughin a decis în ultimul moment să circule cu un alt vehicul. Un apropiat al familiei a declarat pentru TASS că mașina în care se afla Daria aparținea tatălui său și că, de fapt, acesta ar fi fost ținta exploziei.

Alexander Dughin este un filozof și politolog care promovează ideile „eurasiatice”, crearea unei superputeri prin integrarea Rusiei cu fostele republici sovietice. Presa americană l-a numit în mod repetat pe Alexander Dughin „creierul președintele rus Vladimir Putin”. Atât Dughin cât și fiica sa susțineau „operațiunea specială” începută de Rusia în Ucraina. Aceștia sunt incluși pe listele sancțiunilor Marii Britanii și SUA.

Preluat de la: diez.md