LAPOIANA42.jpg

Fondul European pentru Festivaluri Debutante (EFFEA) acordă granturi pentru festivalurile care susțin artiștii debutanți din Europa. Valoarea granturilor oferite variază între 8 000 și 15 000 de euro. Fondul a fost inițiat pentru a împuternici festivalurile și pentru a oferi artiștilor emergenți o platformă de lansare pe scena internațională.

În acest an, EFFEA va susține 50 de artiști emergenți în sediul a 50 de festivaluri din Europa. Aproximativ 40 de granturi de 8 000 de euro vor fi acordate la categoria Discovery și 10 granturi de 15 000 de euro vor fi alocate categoriei Springboard.

Festivalurile și artiștii trebuie să activeze în una dintre următoarele discipline: arhitectură, balet, dans contemporan, circ, design/arte aplicate, arte digitale, film, folclor și arte populare, patrimoniu, interdisciplinar, literatură, muzică, operă, artă stradală, teatru, fotografie/video, sculptură, pictură.

# Festivalurile și artiștii ar trebui să fie originari din una dintre următoarele țări eligibile: 
statele membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România , Spania, Slovacia, Slovenia și Suedia.
țări ale Europei creative: Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Tunisia și Ucraina.
alte țări incluse: Israel, Republica Moldova, Palestina, Elveția, Turcia și Regatul Unit.
*Israel, Moldova, Palestina, Elveția, Turcia și Regatul Unit pot aplica doar ca parteneri și nu ca festivaluri de conducere. Pot fi propuși artiști din aceste țări. 
# Teatrele, fundațiile, locațiile/spațiile culturale sunt, de asemenea, eligibile să aplice dacă organizează un festival.
# Persoanele implicate în calitate de artiști ar trebui să aibă o naționalitate sau o adresă de reședință într-una dintre țările eligibile.

# Informații despre festivalul/organizația lider.
# Informații despre artistul emergent propus, inclusiv o scurtă biografie și link-uri către conținut audiovizual.
# Informații despre festivalurile partenere.
# Motivația pentru implicarea artistului și a consorțiului în programul de rezidențiat.
# Scrisoare de intenție cu artistul emergent.
# Scrisoare de intenție cu festivalurile partenere.
# Formular de buget detaliat.

Regulamentul integral al concursului poate fi accesat în documentul atașat mai jos.

Grantul va fi plătit în două tranșe. Prima tranșă, care se ridică la 70 % din grant, va fi transferată festivalului principal la primirea contractului semnat la începutul rezidenței. A doua tranșă va fi transferată la depunerea raportului final la sfârșitul perioadei de rezidență.

Artiștii interesați se pot înregistra aici. Termenul-limită pentru aplicare este 19 martie 2024.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md