pal.jpg
Lanțul de teatre Nimax Theatres din Londra a decis să interzică pungile de chipsuri și de bomboane în sălile sale pentru a limita zgomotele provocate de acestea, care îi incomodează pe unii dintre spectatori și, mai ales, pe actori, informează AFP.

Este destul de obișnuit ca spectatorii să mănânce și să bea, inclusiv alcool, în timpul reprezentațiilor teatrale și altor spectacole care au loc la Londra.

Acest obicei datează din epoca lui Shakespeare, iar Nimax Theatres, din care fac parte teatre precum Apollo și Palace Theatre, nu intenționează să îi pună capăt, ci mai degrabă să realizeze o serie de teste pentru a determina produsele care provoacă zgomotele cele mai reduse, pe care intenționează să continue să le comercializeze, scrie agerpres.ro.

„Acesta este procesul pe care l-am demarat, încercăm să găsim pachetele de produse pe care oamenii adoră să le mănânce la teatru și care nu produc zgomot”, a declarat pentru AFP Nica Burns, directoarea Nimax Theatres.

„Încercăm să găsim un echilibru între aceia care simt nevoia de a mânca dulciuri și mici gustări în timpul reprezentațiilor și aceia pe care zgomotul provocat de ambalajele în cauză îi deranjează la fel de mult ca pe actori”, a adăugat ea.

Nica Burns a subliniat că această chestiune îi preocupă pe mulți administratori ai unor teatre, cu atât mai mult cu cât veniturile obținute din vânzarea acestor produse reprezintă o parte deloc neglijabilă din bugetele instituțiilor lor.

În schimb, nu se pune problema de a permite spectatorilor să intre în sălile de teatru cu preparate gastronomice la pachet, așa cum încearcă unii dintre ei. „Cerem foarte politicos oamenilor să își mănânce prânzul sau cina în afara teatrului”, a adăugat Nica Burns.

Preluat de la: diez.md