MessengerRooms_Desktop_Colored-scaled.jpg
Pe fundalul cererii creșterii de apeluri video, Facebook a anunțat despre introducerea unui instrument nou – Messenger Rooms, care va oferi posibilitatea organizării întâlnirilor online cu până la 50 de persoane, fără limite de timp.

„Cu Messenger Rooms este mai ușor să-ți petreci timpul cu prietenii, cei dragi sau cu cei cu care ai multe interese în comun. Poți crea o cameră de discuții direct din Messenger sau Facebook și invita pe oricine să participe, chiar dacă prietenii tăi nu au un cont de Facebook. Rooms va putea găzdui până la 50 de persoane în același timp, fără limite de timp”, se spune în anunțul publicat de reprezentanții companiei.

Instrumentul, care face concurență celei mai populare platforme de conferințe video la momentul actual, Zoom, este targetat, se pare, întrunirilor mai personale – aniversări sau întâlniri cu prietenii. Acesta va putea fi accesat direct din news feed, grupuri sau evenimente, iar curând va putea fi accesat de pe Instagram, Whatsapp și Portal.

Cei de la Facebook spun că cererile pentru conferințe video au crescut, atât pe Messenger cât și pe Whatsapp. Astfel, potrivit datelor companiei, mai mult 700 de milioane de profiluri participă în ședințe video în fiecare zi.

Cu aplicația Messenger, poți folosi diverse efecte de AR cu care te poți juca (urechi de iepuraș, de ex.) sau instrumente de AI așa ca opțiunea 360 grade.

Și Whatsapp va avea noi opțiuni pentru apelurile video. Astfel, în curând vei putea să faci întâlniri pe Whatsapp cu până la 8 persoane.

Live-urile pe Facebook vor avea opțiuni noi:

# vei putea face live-uri cu cineva, un invitat (această opțiune a fost testată anterior);

# Evenimentele Facebook vor putea fi marcate la categoria „doar online”;

# butonul de donații va putea fi integrat în orice live;

# video-urile live vor putea fi ascultate și în format audio, pentru cei care preferă asta sau au date mobile limitate;

# poți să faci streaming în timp ce joci ceva;

Și Instagramul va avea noi posibilități:

# poți să privești și să comentezi video-uri live de pe desktop;

# după ce ai făcut un live, îl poți salva în IGTV.

Preluat de la: diez.md