faceb700.jpg
Facebook şi-ar putea încheia activitatea în Rusia dacă nu va respecta legea privind localizarea datelor personale. Despre aceasta a informat şeful Roskomnadzor, Alexandr Jarov, transmite interfax.ru.

„Legea este obligatorie pentru toţi. În orice caz, vom face în aşa mod ca legea să fie respectată, ori compania îşi va înceta activitatea pe teritoriul Federaţiei Ruse, aşa cum s-a întâmplat și în cazul Linkedln. Excepții aici nu se admit.

Noi vom obține ca legea 242 a companiei Facebook să fie respectată. În 2018 este termenul limită”, a spus Jarov, potrivit Interfax.

Jarov a precizat că agenția pe care o conduce este conștientă de numărul mare de utilizatori Facebook din Rusia, dar potrivit lui acesta nu este un serviciu unic, există și alte rețele sociale.

Oficialul a reamintit că Twitter a specificat deja data localizării datelor cu caracter personal – mijlocul anului 2018. „Compania a venit cu intenții bune și ne-a transmis o scrisoare oficială. Așa că până la acea dată noi nu vom verifica. Dar după termenul limită vom verifica imediat”, a conchis sursa.

Menționăm că legea „Cu privire la datele cu caracter personal” prevede că datele personale ale cetățenilor ruși trebuie să fie păstrate pe teritoriul țării (Federația Rusă).

Preluat de la: diez.md