Facebook-Ray-Ban-Stories.jpg
Facebook şi-a prezentat joi prima pereche de ochelari inteligenţi, realizaţi împreună cu Ray-Ban. Aceștia se numesc Ray-Ban Stories, au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii și filmări, conectivitate wireless, și costă 299 de dolari.

Ochelarii inteligenți mai oferă și posibilitatea ca persoana care îi poartă să efectueze și să primească apeluri prin intermediul telefonului mobil, întrucât au două difuzoare și microfon încorporate. Ray-Ban Stories sunt disponibili momentan doar în șase ţări: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Irlanda și Australia, scrie libertatea.ro.

Majoritatea ochelarilor inteligenți au ramele mai mari pentru a putea găzdui toate funcțiile, însă Ray-Ban Stories nu diferă mult, ca design, de formatul tradiţional al celebrului producător de ochelari și cântăresc aproximativ 49 de grame.

<!–

–> <!–

–>

În brațele ochelarilor se află un buton de pornire, un buton de captură, un set de trei microfoane, două difuzoare mici și un mic touchpad pe ramă. Pe partea din față a specificațiilor sunt cele două camere de 5 megapixeli, precum și o lumină LED care permite oamenilor să știe că purtătorul înregistrează. Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda „Hey, Facebook”, fie folosind touchpad-ul montat.

Utilizatorii pot face fotografii și videoclipuri folosind ochelarii, dar nu pot posta direct pe Facebook sau pe orice altă platformă de socializare, decât prin aplicația View de la Facebook.

Toate imaginile și clipurile se exportă în aplicația View de la Facebook prin Wi-Fi. În aplicație se pot edita și partaja fotografii și videoclipuri direct pe Facebook sau Instagram sau se pot descărca în rola foto. În ceea ce privește spațiul de stocare, ochelarii pot păstra în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera. Bateria din dotare se încarcă complet într-o oră și ține aproximativ 6 ore.

Facebook a spus că, în legătură cu datele cu caracter personal, în mod implicit, ochelarii „colectează datele necesare pentru ca ochelarii să funcționeze, cum ar fi starea bateriei pentru a vă avertiza când bateria este descărcată, adresa de e-mail și parola pentru datele de conectare de pe Facebook pentru a verifica că este adevăratul utilizator când se conectează la aplicația Facebook View.

Preluat de la: diez.md