названия-2.jpg
În ultima perioadă, tot mai mulți utilizatori au observat probleme la anumite rețele de socializare și toată lumea a început să caute o explicație. De ce au căzut Facebook și Instagram și ce anunță dezvoltatorii?

Se pare că Facebook și Instagram au căzut recent, conform declarațiilor oficiale, din cauza unor lucrări făcute la serverele companiei. Totuși, experții se întreabă dacă nu cumva e vorba de vreo breșă de securitate sau despre o schimbare radicală la Facebook și Instagram.

Facebook a scris pe blogul companiei că o altă problemă anunţată în urmă cu o lună a afectat, în fapt, un număr mult mai mare de utilizatori decât s-a crezut iniţial, scrie a1.ro.

Pe 21 martie, Facebook anunţa că a descoperit în urma unei investigaţii că unele dintre parolele conturilor de Instagram nu au fost criptate, ci salvate într-un simplu fişier text. La acea vreme, compania americană a susţinut că era vorba de doar câteva zeci de mii de parole.

Parolele conturilor a milioane de utilizatori Instagram au fost stocate în fişiere text, în loc să fie criptate pentru a nu putea fi accesate cu uşurinţă.

Acum, Facebook a venit cu un update, spunând că a descoperit ulterior că au fost stocate în această formă milioane de parole – fără să spună dacă sunt câteva milioane sau sute de milioane.

În schimb, compania susţine că nu s-au găsit dovezi de acces neautorizat la aceste parole şi că nici nu ar fi fost folosite necorespunzător de angajaţii care au avut acces la ele.

Cert este că în aceste milioane de cazuri, parolele alese de utilizatori şi firme pentru conturile lor de Instagram nu au fost stocare în siguranţa pe care o aşteptau de la o companie de anvergura Facebook.

În urmă cu doar o lună Facebook anunţa că 600 de milioane de parole ale utilizatorilor reţelei sale sociale au fost stocate în format text, iar la fişierele care le conţineau au avut acces peste 20.000 de angajaţi ai companiei.

Cum îți dai seama că cineva ți-a aflat parola?

Urmărește atent activitatea și jurnalul tău de pe Facebook, primul semn care poate arăta că cineva ți-a aflat parola. De asemenea, utilizatorii pot verifica în secțiunea de setări de pe ce dispozitive s-au logat și cu ce IP.

Tot în cadrul acestor setări poți alege să fii alertat de fiecare dată când are loc o activitate suspectă pe contul tău!

Preluat de la: diez.md