allah.jpg
O explozie de proporții reduse a avut loc marți seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect imediat după aceea, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției belgiene, citat de Reuters.

Procuratura federală a Belgiei a anunțat în cursul nopții că incidentul este anchetat ca atac terorist, transmit agențiile de presă internaționale.

O purtătoare de cuvânt a procuraturii a confirmat abia după câteva ore de la incident că suspectul a decedat și că nu sunt alte victime — nici morți, nici răniți.

AFP a citat un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei naționale feroviare din Belgia: “Eram afară. Am coborât. La mezanin, cineva striga. N-am dat atenție. Apoi a strigat ‘Allahu akbar’. Și a detonat căruciorul” (un cărucior de bagaje, precizează AFP). El l-a descris pe presupusul terorist ca “destul de corpolent, negricios, cu părul scurt, cu o cămașă mai mult sau mai puțin albă și blugi”. “Explozia nu a fost chiar mare, dar impactul n-a fost mic. În jur, la doi-trei metri, oamenii au luat-o la fugă”, a mai relatat martorul.

Preluat de la: Diez.md