dwadwad.jpg
Numărul de puncte acordate ţărilor participante la Eurovision 2019 au fost revizuite, în urma descalificării juriului din Belarus. Decizia a fost anunţată de European Broadcasting Union (EBU) printr-un comunicat publicat pe site-ul Eurovision Song Contest. În urma recalculării, primele patru poziţii din Finala Eurovision 2019 au rămas neschimbate, scrie trm.md.

„EBU poate confirma, urmând practicile standard de revizuire că, din cauza unei erori umane a fost utilizat un rezultat incorect. Acest lucru nu a avut impact asupra calculului punctelor derivate din televotingul din cele 41 de ţări participante şi asupra câştigătorului principal şi nici asupra topului celor patru melodii ale căror rezultate rămân neschimbate”, se menţionează în comunicatul publicat pe eurovison.tv.

În comunicat se mai spune că rezultatul revizuit pentru fiecare radiodifuzor şi ţară participantă au fost publicate pe eurovision.tv.

Italia, Rusia şi Elveţia s-au menţinut pe poziţiile doi, trei şi patru, primind puncte, iar Norvegia, căreia i-a fost scăzut punctajul, a coborât de pe cinci pe şase. Pe locul al cincilea s-a clasat Suedia, cu 334 de puncte. Macedonia de Nord a urcat, graţie primirii a 10 puncte, de pe locul opt pe şapte.

Precizăm că reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade” este câştigătorul concursului Eurovision 2019.

În an acest an Republica Moldova nu a reuşit să se califice în finala Eurovision 2019. Reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, cu piesa „Stay”, a evoluat în cea de-a doua semifinală. Interpreta nu a obţinut voturile necesare din partea juriului, dar şi a publicului pentru a se clasa în finală.

Preluat de la: diez.md