d72b3491-f437-4a56-9182-5adf36112cc9.jpeg

Nivelul de inteligență diferă de la o persoană la alta, iar, de cele mai multe ori, în spatele unui om marginalizat de societate se află un geniu. Da, ați auzit bine! Iată cele trei semne care te deosebește din mulțime.

O curiozitate debordantă a fost asociată cu un IQ ridicat. Este de la sine înțeles, dat fiind că această trăsătură este corelată cu pasiunea pentru învățare, pentru studiu.

Nu există genii care, în domeniile lor, să nu fi muncit enorm, să se fi informat, șamd.

Un geniu încă din copilărie se pregătește să revoluționeze lumea, avem atâtea exemple. Geniul nu poate fi stăpânit, dar nici nu poate fi îndreptat spre dictare, așa cum a fost și cazul lui Albert Einstein în școală.

Un geniu care nu se regăsește în mediul în care simte că trebuie să fie, va evada întotdeauna. Acolo unde presiunile sociale și culturale îi sufocă toate oportunitățile nu e locul său. Geniul are nevoie să fie la locul potrivit, la timpul potrivit. Și să fie pregătit, așa cum a spus și Louis Pasteur: „Șansă favorizează doar mințile pregătite”.

Mai mult de atât, cercetările au arătat că oamenii cu un grad mai mare de autocontrol sunt mai inteligenți decât ceilalți. Ești norocos astfel dacă ai puterea de a-ți calcula mișcările, în loc să reacționezi din impuls.

Și dincolo de asta, nu cred niciodată despre sine că sunt INTELIGENȚI. Cei cu un IQ ridicat sunt conștienți că nu le știu pe toate că și toată viața vor învăța. Da, poate că au înmagazinat destule, însă nu se vor lăuda niciodată cu ele și nu vor pretinde că le știu pe toate.

Citește și: Cel mai deștept om din lume are 48 de ani, nu se stresează și nu ridică vocea niciodată. Coeficientul lui de inteligență e 230

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro