ipiccy_image-11.jpg

Albumul de fotografii Moldova.Lookbook, care a fost realizat de către fotografa din Moldova Natalia Gârbu, a fost inclus în lista scurtă a competiției internaționale de fotografie Sony World Photography Awards. Lucrarea moldovencei a fost plasată în categoria „Proiecte documentare”. Această știre a fost inspirată de pe versiunea ru.diez.

Natalia spune că a lucrat asupra acestui proiect de mai bine de 15 ani.

Fotografa a mai menționat că Moldova se confruntă cu o complexitate de probleme și influențe, iar tendințele patriarhale, lupta economică, tradițiile ortodoxe și legăturile istorice au format societatea sa într-un mod unic.

Toate fotografiile artistei din acest album pot fi admirate aici.

Sony World Photography Awards este o platformă globală pentru fotografie, care oferă o înțelegere profundă a tendințelor moderne din acest domeniu. Atât pentru fotografii consacrați, cât și pentru cei aflați la început de drum, acest concurs reprezintă o oportunitate de a-și expune lucrările la nivel mondial.

Materialul în limba originală poate fi lecturat la acest link.

Anterior, am cunoscut-o pe Natalia Gârbu în cadrul unui interviu oferit pentru #diez. Îl puteți citi aici.

Amintim că, în 2023, fotografia unei tinere din Moldova a devenit una dintre câștigătoare concursului internațional de fotografie Sony World Photography Awards.

Preluat de la: diez.md