calculator-strat-up-lucru-in-echipa.jpg

Profesorii și profesoarele din Republica Moldova sunt invitați/invitate să se înscrie la programul național Start-up School. Aici pedagogii și pedagogele vor obține cunoștințe despre antreprenoriatul tehnologic. Ulterior cele învățate vor fi predate discipolilor și discipolelor.

Programul este deschis pentru orice profesor/profesoară sau cadru didactic din țară care dorește să-și îndrume elevii și elevele, cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, spre lumea antreprenoriatului tehnologic. Se pot forma echipe într-o școală, dar și din colaborări între mai multe localități sau instituții, inclusiv centrele raionale sau culturale. Fiecare echipă trebuie să aibă opt membri și membre, iar fiecare profesor/profesoară sau cadru didactic poate înscrie până la trei echipe.

Start-up School este un program de șase săptămâni, în care prin intermediul lecțiilor înregistrate și sarcinilor practice de pe platfoma tehnologică UpFactory, elevii și elevele sub supravegherea profesorilor și profesoarelor învață ce este un start-up și implementează în practică ideile lor.

Pentru detalii suplimentare, consultați acest regulamentul.

Lecțiile sunt înregistrate în limba română, limba rusă și limbajul semnelor. Profesorii și profesoarele primesc acces anticipat și participă la un atelier online pentru pregătire.

Elevii și elevele, ghidați și ghidate de profesori/profesoare, trec săptămânal prin module care îi conduc de la teorie la practică, prin studierea lecțiilor înregistrare pe fiecare temă și realizarea sarcinilor bazate pe ele. Programul se încheie cu prezentarea pitch-urilor video ale echipelor, iar cele mai bune echipe vor prezenta ideea lor într-un eveniment online în fața juriului calificat și cele mai bune 10 echipe vor câștiga premii.

Echipele pot fi alcătuite din elevii și elevele aceeași clasă sau școală, sau prin colaborări între instituții (colegii, centre raionale pentru tineret sau consilii raionale). Se oferă o flexibilitate în crearea echipelor.

Formularul îl găsiți aici.

Dosarul, inclusiv lista de elevi și eleve înscriși/înscrise, sunt așteptate pe poșta electronică [email protected].

Înregistrările sunt deschise până în data de 20 martie, ora 23.59.

Dacă după lectura acestui text încă mai ai întrebări, participă la webinarul online „Ce este Start-up School? Sesiune de întrebări și răspunsuri” care se va desfășura în data de 11 martie, ora 12.00. 

Aici te poți înregistra.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md