gesica.jpg
Gesica Sîrbu este o tânără care la vârsta de 17 ani a reușit să cucerească inimile oamenilor prin intermediul cântecelor sale. Este o fire ambițioasă, talentată și pasionată să experimenteze. A lansat piese originale compuse de Natan, fiind susținută de o întreagă echipă.

Interesul de a fi pe scenă a urmărit-o de la o vârstă fragedă. „Totul a început când aveam șase ani, când am observat că am fost aleasă să fiu moderatoarea unei prezentări. Atunci am devenit foarte stresată. Fiind prima mea experiență, nu m-am putut exprima cu suficientă încredere.”

Acest moment a fost pentru Gesica un semn de a nu renunța după prima încercare și de a continua, chiar dacă nu mereu va fi perfect. „Așa că de atunci mi-am spus că voi exersa vorbitul în public pentru ca în viitor să nu mă mai înroșesc în fața auditoriului.”

Zis și făcut, după ani de lucru, tânăra nu numai că a reușit să-și echilibreze emoțiile, dar și a stăpânit scena, fie că este un discurs în fața unui public, fie vreun concert muzical.

„Nu înțelegeam cum funcționa totul, dar m-am adaptat”

Astfel a ajuns să-și lanseze prima ei piesă, dar și cea mai îndrăgită – Follow me. Gesica relatează că viața de artist nu e tocmai ușoară și că trebuie te dedici în totalitate când ești în lumina reflectoarelor. „Acolo a început totul. Uh, prima dată când am filmat videoclipul nu înțelegeam cum funcționa totul, dar m-am adaptat. Am început scenele videoclipului la 20.00 și le-am terminat la unu-două, noaptea. A fost obositor pe alocuri.”


Sursă: arhivă personală

Cu toate că a fost un proces anevoios, ceea ce o menținea motivată să continue erau oamenii. „A fost un videoclip lung de înregistrat, dar am petrecut acele ore cu prietenii mei. Dansatorii au fost absolut uimitori, de asemenea și regizoarea videoclipului meu a fost minunată. Ea oferea echipei energie pentru a continua și ne inspira către un rezultat mai bun.”

„Melodia îmi descrie foarte bine personalitatea”

Această piesă a apărut pe YouTube la 1 ianuarie 2021, devenind preferata artistei. „Mi-a plăcut foarte mult acel videoclip și apoi melodia Follow me îmi descrie foarte bine personalitatea.”

Printre prestațiile muzicale ale interpretei se înregistrează și participarea în cadrul concursului Eurovision. Aici Gesica interpretează o altă melodie – I’m in love –, compusă de Natan Music Production. „Cel mai culminant punct din viața mea până la moment a fost participarea la concursul Eurovision, deoarece acesta a fost cel mai mare proiect din care am făcut parte.”

Deși nu a ajuns în marea finală, Gesica ne povestește că acest pas este doar începutul. „Această experiență m-a ajutat să învăț mai multe despre acest concurs, să înțeleg criteriile de evaluare, să văd prestațiile altor participanți din altă perspectivă pentru ca să știu la ce să mă aștept data viitoare. A fost o experiență distractivă, din care am luat multe lecții.”


Sursă: arhivă personală

Pe lângă viața palpitantă de pe scenă, tânăra mai este și elevă în clasa a XI-a la Liceul Heritage din Chișinău. Dar cum le reușește pe toate? „Răspunsul e simplu, dacă îți place ceea ce faci, vei găsi mereu timp. Dorința și disciplina sunt pilonii de bază ai fiecărui mare succes. Dacă ai aceste două componente, vei reuși să-ți gestionezi timpul în favoarea ta. Totul depinde de tine și de cât de dispus(ă) ești ca să-ți canalizezi resursele în direcția dorită.”

„Oamenii din jurul meu mă motivează”

Tânăra interpretă ne-a povestit că oamenii buni sunt sursa ei de energie și că este recunoscătoare familiei sale. „Cred că oamenii din jurul meu mă motivează, mai ales când energia lor se potrivește cu a mea, când suntem amândoi fericiți. Nu există bariere, nu există concurență. Totodată, familia mea este alături de mine, prietenii mei să mă sprijină, iar acesta este cel mai important lucru.”

Activitățile tinerei nu se încheie aici, întrucât timpul liber îl dedică hobbyurilor preferate. „Mai am și alte activități în afară de cântat. Chiar îmi place să experimentez, de aceea timpul uneori mi-l petrec citind, scriind reportaje, dansând și mai fac și modelling – o altă pasiune de a mea. Și sportul, desigur, este destul de prezent, în special atletism și cros de când eram mică.”


Sursă: arhivă personală

Din lumea voluntariatului nu o putem exclude nici pe ea de data aceasta, deoarece Gesica este prezentă la multe organizații, cum ar fi: Harvesting Humanity, Hospices of Hope Moldova, Youth.md și America House. În același timp, este entuziasmată să discute despre probleme globale cu oameni de valoare și cu experți cum ar fi la Model United Nations Moldova și CCTA ONU. În luna aprilie 2022, a ajutat la lansarea unui eveniment împreună cu Hospices of Hope Moldova, cu Ambasada Ucrainei și cu președinția țării, dedicat promovării pictorilor ucraineni, în special ai celor refugiați.

„Acționează acum și nu renunța”

Tânăra ne-a oferit și câteva sfaturi pentru cei care vor să-și atingă visurile mărețe. „Aș spune că doar începe de acum. Este foarte important să începi, chiar dacă nu știi de unde. Acționează acum și nu renunța, pentru că fiecare pas pe care îl faci îți va contura viitorul. Să zicem că vrei să devii muzician(ă), poți începe prin a scrie primele versuri ale unui cântec sau prin a cumpăra acel microfon mult dorit. Poți viziona videoclipuri de pe YouTube din care poți învăța o mulțime de lucruri utile. Important este să începi și să nu renunți!”

Autoare: Daniela Bruma

Preluat de la: diez.md