image201810102275099170vioricada-1546855424.jpg
Prim-ministra Viorica Dăncilă le-a spus colegilor europarlamentari din grupul socialist că în România nu există corupție. Mita este doar „o manieră diferită cultural de a mulțumi cuiva”.

Dezvăluirea a făcut-o un politician luxemburghez, membru al legislativului comunitar din partea Partidului Popularilor, într-un interviu pentru site-ul Ziare.com, transmite digifm.ro.

„Atenția” oferită pentru un serviciu este parte din cultura românilor. Așa consideră șefa Guvernului de la București, citată de eurodeputatul Frank Engel, șeful Partidului Creștin Social din Luxemburg, membru în Partidul Popular European.

Dăncilă, relatează Engel, le-a explicat socialiștilor europeni care îi reproșau corupția din România, că ceea ce Vestul interpretează ca fiind corupție este de fapt „doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulțumi”.

O decizie favorabilă cumpărată de la un judecător nu ar înseamna corupere, ci un comportament cultural specific, a comentat eurodeputatul luxemburghez.

Nu e singura opinie de acest fel a unui oficial român. Și fostul coleg PSD-ist din Parlamentul European al Vioricăi Dăncilă, Adrian Severin, susținea în 2016 că „dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt” și că „atunci când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul”.

Preluat de la: diez.md