diez-share-facebook.png
Sonda Parker a NASA, cel mai rapid obiect fabricat de om, care are ca misiune traversarea atmosferei Soarelui şi descoperirea secretelor furtunilor solare, a fost lansată cu succes duminică, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, SUA, potrivit Reuters.

Numărul persoanelor afectate în acest an de febra denga în Sri Lanka a depăşit 34.000, în capitala Colombo fiind înregistrate cele mai multe cazuri de infecţii, conform statisticilor publicate luni de Unitatea Epidemiologică din această ţară, citate de Xinhua.

Până în prezent în luna august, 1.075 de persoane au fost diagnosticate cu febra denga pe teritoriul insulei după ce luna trecută au fost înregistraţi 6.221 de pacienţi.

Unele dintre cele mai afectate districte au fost Kandy şi Gampaha, la periferia Colombo. De asemenea, în districtul din nordul Sri Lanka a fost înregistrată o creştere a numărului de pacienţi infectaţi cu febra denga, până în prezent în această lună existând peste 109 pacienţi.

Unitatea naţională de control a febrei denga a avertizat luna trecută cu privire la creşterea numărului pacienţilor infectaţi în acest an ca urmare a ploilor aduse de musonul de sud-vest. Reprezentanţii unităţii au declarat că au fost lansate programe speciale pentru eradicarea zonelor de reproducere a ţânţarilor care transmit boala din mai multe districte, inclusiv din nord şi est, unde se află cele mai vulnerabile districte, precizează Xinhua.

Populaţia a fost sfătuită să se adreseze de urgenţă unităţilor sanitare în cazul în care sunt observate simptome precum febră, stări de vomă necontrolate, dureri abdominale, ameţeală şi retenţie urinară.

Peste trei sute de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 136.000 au fost infectate în timpul epidemiei de anul trecut de febră denga, una dintre cele mai grave din ultimii ani.

Preluat de la: diez.md