shutterstock_1869962086.jpg
Guvernul din El Salvador pune și mai multă greutate în spatele Bitcoin, după ce a intrat în istorie ca fiind prima țară din lume care a adoptat o criptomonedă ca monedă națională. Începând din septembrie, poți folosi Bitcoin să cumperi pâine, de exemplu, în El Salvador.

BBC News menționează că președintele Nayib Bukele a dezvăluit planurile de a construi un „Bitcoin City” lângă un vulcan de-a lungul Golfului Fonseca, între La Unión și Conchagua. Metropola va avea propria sa centrală geotermală, pentru a ajuta la susținerea criptominerilor și nu vor exista câștiguri de capital, venituri, impozite pe salarii sau impozite pe proprietate, doar taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Bukele nu a oferit o cronologie pentru crearea orașului. Cu toate acestea, el a dezvăluit simultan o „obligațiune Bitcoin” de un miliard de dolari, din care jumătate ar fi folosită pentru a construi infrastructura energetică și minieră, restul fiind folosită pentru a cumpăra mai mult din moneda digitală.

Strategul principal pentru dezvoltatorul de obligațiuni Blockstream, Samson Mow, a spus că El Salvador va începe să vândă deținerile de criptomonede după cinci ani și va plăti un dividend suplimentar deținătorilor de obligațiuni. Cu un randament inițial de 6,5 %, acest lucru ar putea reprezenta o excepție semnificativă pentru țară, dacă totul merge bine.

Mișcarea aceasta este un joc de noroc uriaș pentru o companie cu un produs intern brut de puțin peste 24,6 miliarde de dolari în 2020. Administrația lui Bukele mizează pe Bitcoin pentru a stimula creșterea economică, independența și investițiile, dar acest lucru presupune, de asemenea, că formatul monetar rămâne în general pe o traiectorie ascendentă.

Preluat de la: diez.md