diez-share-facebook.png
Realizatorul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10 TV, Anatol Ursu, a anunțat că toată echipa canalului a fost concediată din cauza unei știri, care peste noapte nu a mai coincis „politicii editoriale“. „Cu mare regret, te anunț, drag telespectator 10TV și Sfatul Țării, că de astăzi NU mai sunt nici moderatorului emisiunii pe care obișnuiai să o urmărești de la 21.00”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Știrea pe care a difuzat echipa 10 TV se referea la expulzarea cetățenilor turci din Moldova la comanda „alianței dintre Plahotniuc și Dodon la înțelegerea cu Erdogan (astăzi nu o veți mai găsi nici pe site, nici pe pagina de Facebook).

„Nu știu ce s-a întâmplat între timp, și nu vreau să mă dau cu ghicitul, deși tentația speculațiilor e mare. Ceea ce pot afirma cu certitudine este că de astăzi pentru mine 10TV, dacă va mai există/reveni, este doar un alt post de televiziune, unde lucrurile pot fi spuse doar cu jumătăți de măsură.

Cei care mă cunosc personal, dar și cei care au reușit să mă cunoască și datorită emisiunii pe care am moderat-o din Ianuarie 2017, știu prea bine că, în calitate de moderator, nu am acceptat niciodată limitări peste lista mea de invitați sau subiecte. Am încercat mereu să am emisiuni echilibrate, din postura mea de ne-jurnalist, și am crezut și cred cu tărie că am adus un serviciu indisputabil cauzei UNIRII.

Mulți dintre voi vor spune: „dar noi ziceam, sunteți ai lui cela sau celălalt, vă amăgesc, faceți parte din trust etc.“.
Vă asigur, că atâta timp cât am activat la 10TV, noi, cei pe care ne cunoașteți de la ecrane eram stăpânii propriilor știri, producătorii propriilor emisiuni și ne asumam mesajul pe care îl livram.

Indiferent de care va fi următorul proiect în care voi fi implicat, vă promit că Anatol Ursu rămâne un unionist convins, dar cu siguranță și un spirit liber, care acceptă părerile și criticele oricui, dar care nu va tolera niciodată să i se dicteze ce să are voie să spună și ce nu”, a relatat jurnalistul.

Preluat de la: diez.md