japonia.jpg
Israelul își închide granițele complet, timp de două săptămâni, și reactivează utilizarea tehnologiei de urmărire a telefoanelor, pentru depistarea contacților celor infectați cu Omicron.

Premierul Naftali Bennett a declarat sâmbătă seara târziu că interdicția de intrare în țară va dura 14 zile, începând de la miezul nopții de duminică spre luni, și se referă la toate persoanele care nu au cetățenie sau rezidență israeliană. Oficialii speră că în această perioadă vor apărea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor actuale împotriva variantei Omicron a coronavirusului, transmite TheGuardian.

După Israel, și Japonia își închide granițele pentru toți străinii. Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat luni dimineață că va închide de marți granițele pentru toți cetățeni străini, inclusiv oameni de afaceri, studenți și stagiari.

„Este o măsură preventivă, de urgență, pentru a evita cel mai rău scenariu”, a declarat Kishida, precizând că interdicția va rămâne în vigoare până când se vor cunoaște mai multe detalii despre periculozitatea variantei omicron a coronavirusului, precum și a eficacității pe care actualele vaccinuri o au împotriva acesteia.

De altfel, duminică seara, Marea Britanie a convocat o reuniune de urgență a grupului G7, la nivel de miniștri ai sănătății, pentru a face schimb de informații și a planifica eventuale măsuri comune împotriva răspândirii noii tulpini a coronavirusului.

Preluat de la: diez.md