pixel.png

Se spune despre ochi că sunt oglinda sufletului. Iridiologii spun însă că irisul este o hartă ce oferă informaţii despre starea de sănătate a organelor. Am stat de vorbă cu dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie despre iridologie – ştiinţa care se ocupă cu descifrarea semnelor din irisuri ochilor, despre cum ar putea acestea să ne ghideze către o mai bună cunoaştere a organelor sensibile din organism.

CSÎD: Ce se ştie în prezent despre iridiologie?
Dr. Ruxandra Constantina:
De când s-au descoperit tainele iridologiei (mai bine de 2.000 de ani) savanţii moderni ai secolului XX au făcut numeroase studii patologice pe milioane de ochi şi fiecare a adus un aport important acestei discipline prin numeroase diagrame şi teze.
Irisul ochiului este unic, la ora actuală scanarea irisului fiind considerată cea mai sigură identificare din lume chiar mai sigură decât al amprentelor digitale, nici gemenii univitelini nu au irisuri la fel.

Irisurile rămâne aproape neschimbate pe parcursul vieţii

CSÎD: Se schimbă irisul de la naştere până la moarte?
Dr. Ruxandra Constantina:
Omul se naşte cu un anumit iris şi rămâne acelaşi până la moarte cu foarte mici modificări de culoare, pete sau linii.

Iridiologia nu este o metodă precisă de diagnosticare a bolilor, dar este de folos pentru prevenţie

CSÎD: Concret, la ce ajută iridologia?
Dr. Ruxandra Constantina:
Mulţi dintre noi se întreabă – De ce am mai avea nevoie de iridologie, când în epoca actuală avem atâtea investigaţii moderne şi sofisticate?
Cu ajutorul iridologiei se pot identifica în funcţie de structura, culoare şi marcaje ale irisului diferite dereglări ale organelor, acumulări toxice, structura genetică, boli moştenite etc.
Iridologul ne poate furniza nişte informaţii foarte importante despre organismul nostru pe care nici un aparat medical din lume nu le poate vedea.
Este adevărat că foarte mulţi au scris tot felul de poveşti despre iridologie că de exemplu unii consideră că irisul se modifică în funcţie de starea sănătăţii şi că iridologia ar fi o metodă precisă de diagnosticare şi de verificare a sănătăţii lucru deloc adevărat. Deci iridologia nu este o metodă de diagnostic, ea ne oferă o evaluare a stării de sănătate, a parametrilor fizici şi psihici; trage nişte semnale de alarmă pe care, dacă ştim să le interpretăm, să ţinem cont de ele,  se pot preveni multe boli.

<!– Andreea Esca, scoasă iar din schemă de Covid-19? Neoficial, există o variantă. Aşa să fie?–> CITESTE PE EVZ.RO: Andreea Esca, scoasă iar din schemă de Covid-19?…
<!– Bomba zilei. S-a aflat adevărul. Ce a făcut Gabriela Firea–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Bomba zilei. S-a aflat adevărul. Ce a făcut Gabriela…

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie 

Galerie foto

vezi galeria 10 foto

Preluat de la: csid.ro