Screenax3-e1642939622586.jpeg
Pasiunea a doi cineaști moldoveni din Chicago este tot mai aproape de a se realiza. Doi prieteni din copilărie, colegi de școală din localitatea Sărătenii Vechi, raionul Telenești, Vitalie Oftici și Vasile Cuculescu, se gândesc la o producție de film în America, trasnmite horainamerica.com.

Totul a început de la proiectul lor de pasiune, compania de producție video „Screenax Production” în regiunea Chicago, SUA. Drumul lor a fost plin de zig-zaguri ca să ajungă unde au ajuns, menționează sursa.

Priceperea lui Vasile cu camera de filmat, educația lui Vitalie în muzică, contabilitate și economie i-a ajutat nu numai cu partea creativă, dar și cea managerială și economică. Prietenii au început un proiect media în Moldova, care l-au condus din 2014 până în 2017. Din nefericire, piața în Moldova era foarte mică însă pentru dezvoltare și nu erau perspective de lungă durată.

„Producerea primului video american a fost simplă. Cea mai mare provocare a fost să găsim primul client. De fiecare dată când discutam cu clienții potențiali, ei ne întrebau: «Arătați-ne lucrările voastre.» Dar când le arătam lucrările din Moldova, ei spuneau: «Dar ce-ați făcut aici?» Ei doreau să le arătăm un proiect american, unde s-au investit un pic de finanțe, că am organizat o filmare cu o echipă, practic că am făcut un produs cap-coadă aici. Am avut norocul să-l găsim pe Ștefan Efros, care este un proprietar al unei companii de camioane. Noi oficial am început lucrul în martie 2019 și primul video avertisment l-am făcut imediat în două luni. El a avut încrederea în noi să facem reclamă creativă”, menționează cineaștii.

Cât despre pelicula la care lucrează tinerii, regizorul pe care l-au contractat este Mihai Țărnă.

„Sincer să spun, am avut noroc că Mihai Țărnă a acceptat să facem filmul împreună, pentru că el s-a îndrăgostit în proiectul nostru și este atât de fascinat de ideea asta, că vrea să schimbe scenariul pentru a face o istorie mai bună. Un regizor talentat ca el este o persoană foarte importantă în proiect. Toți cei implicați în proiectul ăsta ne dăm seama, că avem o șansă pentru a ne schimba viața. E un moment în care, dacă reușim, foarte multe lucruri pot să se schimbe”, au subliniat tinerii.

Filmul este pentru piața americană și va fi filmat în SUA. La partea de pre-producție, cineaștii l-au contactat pe Jeff Deverett un distribuitor de filme în Statele Unite.

Întregul interviu îl puteți accesa AICI.

Preluat de la: diez.md