pjimage-5.jpg
Scăderea acțiunilor tehnologice și a criptomonedelor au lovit averea unora dintre cei mai bogați oameni ai lumii în ultima săptămână. Bitcoin a scăzut cu 16,8 % în ultima săptămână. Alte criptomonede au înregistrat pierderi și mai dramatice, Ethereum a scăzut cu 25 %.

Bloomberg raportează că fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a pierdut 25,1 miliarde de dolari, Jeff Bezos de la Amazon a avut o scădere a averii cu 20 de miliarde de dolari, Changpeng Zhao de la Binance a pierdut 17,7 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg de la Facebook are cu 10,4 miliarde de dolari mai puțin.

A fost cea mai proastă săptămână pentru bursă de la debutul pandemiei de COVID-19, menționează sursa. Se așteaptă ca turbulențele de pe piețe să continue în noua săptămână cu o serie de rapoarte, inclusiv Apple, Microsoft, IBM, Intel și Tesla.

Potrivit Bloomberg, averea lui Musk a scăzut cu nouă la sută, dar el conduce în continuare grupul celor mai bogați oameni din lume cu o avere totală de 243,4 miliarde de dolari.

Bezos este pe locul doi, cu o avere de 167,6 miliarde de dolari. Imediat în spatele lui se află magnatul francez al retailului de lux Bernard Arnault, cu 167,5 miliarde de dolari – gata să-l depășească pe fondatorul Amazon, fiind singura persoană din top zece care nu a pierdut nicio valoare netă în ultima săptămână.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, este pe locul patru, cu 128,6 miliarde de dolari, iar Larry Page de la Google completează primele cinci cu 116,5 miliarde de dolari.

 

Preluat de la: diez.md