hack1.jpg
În perioada 20-22 martie, comunitatea IT din Moldova organizează un hackathon online pentru a identifica unelte sau soluții în lupta împotriva COVID-19.

„Bună! Probabil ești aici pentru că știi deja despre situația dificilă creată de virusul COVID-19. Și probabil din același motiv, vrei să afli informații și să găsești soluții pentru a te proteja de acest virus, atât pe tine, cât și pe oamenii dragi ție.

În secolul 21 avem acces la multe tehnologii și instrumente digitale, care ne permit să utilizăm metodele de răspândire rapidă a informației prin internet și social media, puterea și viteza de calcul în continuă creștere a computerelor și capacitatea inteligentă a calculatoarelor de a găsi pattern-uri și legități acolo unde oamenii nu le pot detecta dintr-un volum mare de date.

Tehnologiile moderne + o comunitate IT puternica din Moldova, dornică de a găsi soluții într-o manieră modernă, entuziasmată să cerceteze informații și să le transforme în sute de linii de cod au creat împreună o comunitate ce luptă împreună împotriva virusului COVID-19, iar această platformă te va ajuta să fii și tu la curent cu situația la moment și noile soluții găsite și dezvoltate de către comunitate IT, împreună cu suportul și ajutorul tău!

Fii informat, respectă regulile de prevenire și hai să punem la lucru tehnologiile și calculatoarele pentru a soluționa problemele cauzate de coronavirus!” spun membrii comunității.

Puteți să vă înregistrați la hackathon aici.

Inițiativa C19.MD Open Source

Proiectul a fost inițiat cu scop de a facilita dezvoltarea implementărilor destinate soluționării problemelor legate de Coronavirus în Moldova. În cadrul proiectului vom urmări progresul situației și vom depista problemele care pot fi soluționate în contextul IT Open Source și inițiative organizate de voluntari.

Etapele Principale Proiectului: Nota: Proiectul a fost organizat ca un proces organic capabil să se adapteze progresului și rezultatele pozitive ale inițiative, și metodele vor fi adaptate în proces.

Etapele Principale:

  1. Inițierea proiectului – formare echipei voluntare de suportul inițiativei.
  2. Cercetarea situației – procesul de cercetare va fi continuu pe tot parcursul proiectului.
  3. Formarea focusului – alegerea problemelor și soluțiilor.
  4. Organizarea hackathon – urmează să fie mai multe ediții.
  5. Formarea soluțiilor și echipelor.
  6. Mentoratul, susținerea și promovarea proiectelor.
  7. Testarea și lansarea proiectelor.
  8. Feedback și statistica impactului.

Hackathon va fi organizat online și activități în cadrul proiectului sunt organizate online. În cadrul hackatonului va fi un live streaming, atât la partea de idei, de creare, cât și de prezentare. De asemenea va fi un podcast cu noutăți de la hackathon.

Preluat de la: diez.md