main-53.jpg
Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Astfel, Moldova rămâne în zona verde pentru statul vecin.

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, care pot fi accesate AICI sau AICI”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada României în Moldova.

În carantină nu sunt plasate nici persoanele care vin din Republica Moldova și au cetățenie română. Aceștia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrare în țară sau alte documente privind COVID-19.

Vezi AICI condițiile cum poți intra pe teritoriul României.

Preluat de la: diez.md