Nikita-Mihalkov.jpg
Procurora Generală a Ucrainei, Irina Venediktova, a anunțat că pe numele regizorului rus Nikita Mihalkov a fost pornită o cauză penală și, în același timp, procurorii ucraineni au început procedura de dare în căutare internațională. Această decizie este motivată precum că „Mihalkov susține și promovează războiul în Ucraina”.

„Nikita Sergheevici Mihalkov. Regizor și actor sovietic și rus. Milioane de oameni s-au uitat la filmele cu participarea lui. Aproape toată lumea îl admira, dar vremurile s-au schimbat. Din anumite motive, ați încetat să mai jucați în filme de lung metraj și ați început să filmați documentare despre război.

Cu toții înțelegem perfect ce loc în ierarhia conducerii de la Kremlin o ocupați, nu e ultima. Presupun că sunteți în relații apropiate cu primele figuri ale puterii și tocmai acesta este motivul pentru care susțineți și promovați războiul atât de mult. În orice caz, așa vedem noi lucrurile aici în Ucraina.

Vă informez oficial că instanța ucraineană independentă și suverană a permis procurorilor ucraineni să vă rețină cu scopul de a fi predat tribunalului ucrainean pentru punerea în aplicare a măsurilor preventive de arest.

Acum vă explic ce va ave loc în continuare. Mai întâi veți contacta „Lumea rusă puternică” și le veți cere să comenteze mesajul meu. Probabil că vă vor spune 100 % că Venediktova a înnebunit și că nu trebuie să-i acorzi atenție.

Înțelegând acest lucru, am pornit o procedură oficială pentru anunțarea dvs în căutare internațională. Vă sfătuiesc să vă consultați cu juriștii, pentru că riscați să fiți arestat odată ce veți păși pe teritoriul unui stat civilizat”, se arată în mesajul Irinei Venediktova.

Nikita Mihalkov este laureat al premiului Oscar pentru filmul Утомлённые солнцем.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de nouă zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md