85063116_1054868504878973_6324908920447959040_n-1.jpg
Astăzi, 23 februarie, guvernul a emis o hotărâre pentru aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană în zona localităților Cosăuți–Yampil.

Scopul Acordului este de a asigura construcția și durabilitatea podului rutier transfrontalier, care să interconecteze infrastructurile rutiere între state: T-02-02 Molyliv-Podilskyi-Yampil-Bershad-Uman (pe teritoriul Ucrainei) și drumul național R14.1 R14-Cosăuți-frontiera cu Ucraina (pe teritoriul Republicii Moldova).

Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea proiectului tehnic al Obiectivului, inclusiv construcția podului propriu-zis, precum și construcția infrastructurii conexe pe teritoriul său, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura construcția infrastructurii conexe pe teritoriul său.

Cheltuielile pentru pentru construcția infrastructurii rutiere (drum de acces spre pod) pe teritoriul Republicii Moldova, constituie estimativ 900 000 de lei și vor fi solicitate din Bugetul de Stat la capitolul Investiții Capitale.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Acordul dintre cele două state va fi semnat pe o perioadă nedeterminată și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări scrise de către una dintre Părți cu privire la îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea acesteia în vigoare.

Hotărârea poate fi văzută mai jos.

Preluat de la: diez.md