zbor.jpg
Pandemia de COVID-19 a determinat impunerea unor interdicții de călătorie, emiterea unor avertismente sau instituirea unor restricții la frontiere. Din această cauză s-au înregistrat anulări masive ale serviciilor de călătorie.

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o circulară care vine să asigure respectarea drepturilor călătorilor.

Prin aceasta AAC încurajează călătorii să accepte în locul rambursării banilor pentru călătoria anulată vocuherele ca alternative, astfel s-ar realiza o atenuare a problemelor de lichiditate ale transportatorilor.

Încurajează operatorii aerieni să demonstreze o flexibilitate în prestarea serviciilor de călătorie prin schimbarea datelor de zbor fără aplicarea penalităților sau emiterea voucherelor în cazul refuzului îmbarcării pasagerilor la zborurile către țările unde sunt impuse restricții de călătorie pentru cetățenii moldoveni.

În cazul unei anulări de către transportator, pasagerii pot alege, în urma ofertei din partea transportatorului, între rambursare și redirecționare.

Rambursarea integrală a costului biletului trebuie efectuată în termen de șapte zile de la cererea pasagerului.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md