20210517_095850.jpg
Expediția MyEverest a ales drept prima țintă de bază pentru escaladare vârful Mera Peak, aflat la o altitudine de 6461 metri. O țintă care este poziționată drept cea mai înaltă rută de trekking din Himalaya.

Pe lângă faptul că pentru prima dată pe acest munte a urcat o expediție din Republica Moldova, Mera Peak este vestit prin priveliștile pe care le oferă.

Într-o zi senină, precum a fost ziua în care expediția Mera Peak l-a escaladat, de pe acest vârf pot fi văzute cinci dintre cele mai înalte vârfuri de pe planetă: Cho Oyu (8201 metri), Lhotse (8516 metri), Everest (8848 metri), Makalu (8463 metri) și Kangchenjunga (8586), de la hotar cu India. Asta pentru că înălțimea medie a munților din Himalaya este de peste șase mii de metri, ceea ce permite să savurezi giganții ca în palmă.

Vârful Mera Peak a fost escaladat pentru prima dată de britanici în anul 1953, de atunci acest munte fiind escaladat de un număr de trei ori mai mic de alpiniști decât cei care au urcat pe Everest.

<!–

–> <!–

–>

Episoadele documentarului MyEverest sunt difuzate de TV8.MD în fiecare sâmbătă, la 18:30.

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard, Moldindconbank, Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.
Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S (heel.md), Garmin Moldova , #samsungmd.
Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluat de la: diez.md