tigla-metalica-1.jpg
Istoria acoperișurilor este destul de amplă, pornind din cele mai vechi timpuri, când pentru prima dată omenirea și-a căutat un adăpost trainic. Am evoluat în timp de la acoperișuri de paie până la cele mai moderne modele de țigle metalice, încercând să găsim soluția oportună, viabilă și confortabilă, care le-ar garanta locatarilor liniștea, zi de zi.

Totuși, chiar și în prezent alegerea materialelor pentru un acoperiș durabil este o misiune destul de dificilă, dacă nu apelăm la specialiști. În acest articol sunt cumulate pentru tine cele mai importante aspecte cu privire la alegerea țiglei metalice potrivite pentru acoperișul tău. Să purcedem!

Grosimea țiglei metalice

Conform standardelor europene de calitatea grosimea foii de oțel din care se concepe țigla metalică nu trebuie să fie mai mică de 0,5 mm, deoarece indicii sub această dimensiune vorbesc despre fragilitatea produsului. Respectiv, s-ar putea să ai neplăcuta surpriză ca țigla de pe acoperiș să crape, să se oxideze sau să cadă la primul vânt puternic. Sub aspectul siguranței, grosimea țiglei metalice permite asigurarea integrității podului în fața oricăror intemperii meteorologice, de la crivăț la ploi torențiale.

Învelișul protector al țiglei metalice

Învelișul protector al țiglei metalice este de o importanță majoră, deoarece previne apariția unui fenomen neplăcut: coroziunea. Anual, fenomenele atmosferice și meteorologice condiționează diverse volume de precipitații, dar și schimbări bruște de temperatură, care pot fi de-a dreptul distrugătoare pentru un acoperiș.

<!–

–> <!–

–>

Pentru a evita deteriorarea sa prin coroziune, producătorii de țiglă metalică utilizează materii precum poliesterul mat, rugos sau lucios, precum și vopsea cu proprietăți bio din material regenerabil. Acestea nu doar protejează țigla metalică, ci îi conferă și culoarea necesară. Totodată, este indicat ca țigla metalică să fie acoperită și cu o compoziție de zinc pentru a evita totalmente rugina care poate apărea.

Profilarea acesteia și montarea în pantă

Profilarea reprezintă forma țiglei metalice de care depinde majoritar calitatea instalării acesteia. În cazul în care țigla metalică este necalitativă pe segmentul de profil, atunci pot apărea probleme la montaj, fiind pusă în pericol integritatea întregului pod. Pentru a evita asta, cere consultantului, la momentul alegerii materialelor, să îți demonstreze etanșarea foilor de țiglă prin intermediul fotografiilor de la obiecte deja date în exploatare. În acest fel vei putea observa cum se aranjează materialul pe casă, cât de organică pare instalarea.

Reputația producătorului și a vânzătorului

Acest element este important pentru ca să fii sigur că produsul ales va corespunde cerințelor de calitate prestabilite de standardele europene. În acest fel, nu doar că vei ști pe ce plătești, ci și cât timp va rezista acoperișul. Pentru a nu te pomeni în situația în care plătești o groază de bani și materialele alese nu sunt nici pe departe pe măsura așteptărilor tale, se cuvine să apelezi doar la producători și vânzători cu certificate de calitate.

SRL Krovteh pune la dispoziția ta cele mai diverse modele de țiglă metalică, table cutate și accesorii pentru montarea acoperișurilor, la prețuri mai mult decât prietenoase. Alege acoperișul de vis pentru casa ta, chiar acum!

Preluat de la: diez.md