aeroport-scaled-1.jpg
Ambasada Italiei din Chișinău anunță că, începând cu 1 martie 2022, prin Ordonanța Ministrului Sănătății al Italiei, Roberto Speranza, Italia desființează listele de clasificare a țărilor cu risc sporit de infectare cu COVID-19.

Conform comunicatului, condițiile de intrare în Italia a tuturor cetățenilor non-europeni vor fi egalate cu cele deja intrate în vigoare a cetățenilor europeni.

Astfel, din data de 1 martie 2022, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Italia deținând următoarele documente:
# formularul de localizare a pasagerului, pe care îl puteți găsi aici;
# certificatul digital de vaccinare a vaccinurilor aprobate de către Agenția Europeană pentru Medicamente, precum Pfizer, BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Termenul, de la ultima doza administrată, nu trebuie să depășească nouă luni. De asemenea, se acceptă și doza booster;
# certificatul de recuperare după COVID-19, care demonstrează că de la infectare pacientului nu a trecut mai mult de 180 de zile;
# un test RT-PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore, până la intrarea în țară, sau un test antigen efectuat timp de 48 de ore.

Copiii sub vârsta de șase ani sunt scutiți de efectuarea testului COVID-19 sau a testului antigen.

Conform comunicatului, în cazul neprezentării unuia dintre certificatele menționate mai sus, persoanele vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de cinci zile, cu obligația de a efectua un test anti COVID-19 sau antigen, la sfârșitul ei.

Preluat de la: diez.md