2-22.jpg

Oamenii de știință recomandă o listă de alimente bune și pentru inimă, dar care te ajută să reduci îmbătrânirea creierului, conform studiilor în domeniu.

„S-a demonstrat că mâncatul anumitor alimente (și evitarea altora) încetinește îmbătrânirea creierului cu 7,5 ani și diminuează șansele de a dezvoltă boală Alzheimer”, concluzionează o cercetare Mayo Clinic.

Afinele și căpșunile sprijină capacitatea cognitivă datorită nivelului ridicat de flavonoide. Astfel, persoanele care consumă fructe de pădure vor avea cele mai lente rate de declin cognitiv, promit medicii.

Dietă MIND (creierului) recomandă consumul a cel puțîn șase porții de legume cu frunze verzi (broccoli, varză kale, conopidă, spanac, etc) în timpul săptămânii.

„Verdețurile sunt pline de nutrienți legați de o mai bună sănătate a creierului, cum ar fi acidul folic, vitamina E, carotenoide și flavonoide. Și s-a demonstrat că o porție pe zi încetinește îmbătrânirea creierului”, notează Mayo Clinic.

Nucile sunt considerate cele mai bogate leguminoase: conțîn proteine numeroase, grăsimi sănătoase, vitamina E și resveratrol.

Stresul oxidativ și inflamația joacă un rol important în procesul de îmbătrânire, cum ar fi demența. Nucile diminuează stresul oxidativ.

Citește și: Dieta anti-demență. 50 de alimente care previn pierderile de memorie

Potrivit unor studii recente, includerea uleiului de măsline extravirgin în dietă poate ajută la prevenirea bolii Alzheimer. Acest lucru se poate datora impactului sau protector asupra vaselor de sânge din creier.

Acestea sunt bogate în tot complexul B de vitamine și sprijină o mai mică rată a declinului cognitiv. Mai mult, proteinele și fibrele îți pot menține stabilizat nivelul de zahăr din sânge.

Preluat de la: csid.ro