shutterstock_2284947739-1200x800.jpg

În principal, abuzul de alimente nesănătoase este factorul principal care duce la acumularea kilogramelor în plus. Însă, dacă ai un stil de viață relativ echilibrat și tot te confrunți cu tendința de îngrășare, ar fi bine să iei în considerare și alte aspecte. Iată la ce să acorzi mai multă atenție!

Stresul este un factor ce îți afectează sănătatea per ansamblu. Prezența stresului în viața ta poate declanșa anumiți hormoni din corpul tău ce îți vor da constant senzația de foame, ceea ce poate duce implicit la mâncatul compulsiv emoțional. Atenție, așadar!

Citește și: Părerea specialistului despre mâncatul compulsiv | Ligia Peters: „Mâncarea are un rol foarte important atât timp cât alegem să ne hrănim corpul, nu emoțiile”

Dacă mănânci sănătos, mai faci și mișcare și nu ți-ai schimbat viața în mod radical, dar totuși pui kilograme pe tine, ei bine, metabolismul tău poate fi dat peste cap și de hormoni. Mergi la medic și investighează problema.

Atunci când încerci să scapi de o infecție, de pildă, și foloseșți antibiotice poți observa că iei în greutate. Tratamentul medicamentos poate avea și acest efect secundar.

Alcoolul conține foarte multe calorii, deși n-ai zice. 100 de ml de vin conțin 85 de calorii, spre exemplu. Un shot de vodkă, iarăși, 90 de calorii. 100 de ml de gin, 250 de calorii. Mai mult, dacă ești o fană a cocktail-urilor de vară cu alcool, imaginează-ți cum toate băuturile se amestecă împreună cu felurite siropuri sau sucuri de fructe pline de zahăr.

Obișnuiești să fii distrasă de telefon, tabletă, TV? Ei bine, dacă mănânci în fața televizorului, nu te bucuri de mâncare, ci mănânci mecanic/compulsiv. Mănânci mult căci nu te simți sătulă, pierzi măsura.

Citește și: Mâncatul rapid favorizează creșterea în greutate

De asemenea, încearcă să nu te iei după ceilalți. Dacă ieși cu prietenii și familia și toată lumea mănâncă prăjituri, nu tinde să faci la fel. Acest lucru te va face să iei în greutate.

Preluat de la: csid.ro