mri-or-magnetic-resonance-imaging-of-the-head-and-2023-11-27-04-53-27-utc-scaled.jpg

Un diagnostic greșit a avut consecințe devastatoare pentru un adolescent din Benfleet, Essex, după ce medicii i-au atribuit simptomele de migrene și atacuri de panică timpului petrecut pe telefonul mobil. În realitate, băiatul suferea de o afecțiune mult mai gravă, descoperită mult prea târziu. Aceasta este povestea emoționantă a lui Oscar Fairs, un băiat de 14 ani, a cărui viață a fost schimbată pentru totdeauna de un diagnostic crunt.

În anul 2022, Oscar Fairs a început să aibă frecvente atacuri de panică, palpitații și dureri severe de cap. Familia sa a presupus inițial că aceste simptome erau legate de schimbările normale ale adolescenței. Cu toate acestea, când simptomele s-au agravat, părinții săi au decis să îl ducă la medic.

Medicul de familie a evaluat cazul și a conchis că durerile de cap și atacurile de panică ale băiatului erau cauzate de utilizarea excesivă a telefonului mobil. În consecință, Oscar a fost trimis la consiliere psihologică. Timp de opt luni, simptomele băiatului au fost considerate superficiale, iar concluzia medicilor a rămas aceeași: migrene induse de utilizarea telefonului mobil.

Sătulă de abordarea superficială a medicilor, mama lui Oscar a decis să meargă la urgențe pentru investigații suplimentare. Acolo, după numeroase teste și un RMN, s-a descoperit că băiatul avea o tumoră cerebrală numită ependimom. Această descoperire a șocat familia, dar și pe medicii care au realizat investigațiile.

„Am oferit atâtea detalii despre simptomele fiului meu și opt luni a luat să pună diagnosticul corect. Tot timpul am auzit că sunt probleme psihice sau migrene. Medicul care i-a făcut RMN-ul a rămas fără cuvinte atunci când i-am zis cum am fost tratați de medicul de dinainte,” a mărturisit mama lui Oscar, conform dailymail.co.uk.

Oscar a început imediat un tratament intens de chimioterapie și radioterapie. Familia sa face tot posibilul pentru a-i asigura cel mai bun tratament și suport emoțional. Povestea lui Oscar a fost făcută publică de mama sa pentru a atrage atenția asupra importanței unei evaluări medicale corecte și pentru a încuraja părinții să fie precauți atunci când primesc un diagnostic superficial.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/news/article-13108153/West-Ham-academy-player-14-brain-tumour-told-doctors-spectrum.html

Sursă foto – AtlasComposer  / Envato

Preluat de la: csid.ro