0x0.jpg

Organizația Națiunilor Unite (ONU) lansează un program de voluntariat online pentru persoanele interesate să promoveze pacea și dezvoltarea durabilă. Candidații din întreaga lume au oportunitatea să se conecteze virtual cu departamentele organizației. Voluntarii care activează în regim online au ocazia să participe la proiecte internaționale pentru a aborda problemele sociale, schimbările climatice sau inegalitatea.

Participanții vor avea acces la mai multe instrumente și platforme digitale pentru a interacționa cu voluntari din toate colțurile lumii. Pentru a vă alătura programului, trebuie doar să aveți conexiune la internet, ceea ce vă permite să dispuneți de flexibilitate, astfel încât să vă puteți implica fără a vă angaja pe termen lung sau fără să plătiți unele costuri legate de transport.

Prin intermediul programului aveți ocazia:
# să vă conectați cu organizații din întreaga lume;
# să contribuiți cu expertiza personală și să serviți drept o resursă pentru entitățile ONU, guvernele, instituțiile publice și grupurile societății civile care depun eforturi pentru a rezolva provocările globale legate de dezvoltarea durabilă.

# Candidații trebuie să aibă cel puțin 18 ani.
# Oportunitatea este disponibilă pentru candidați din orice țară.
# Nu există restricții bazate pe gen, religie sau mediu academic.
# Serviciul de voluntariat online al ONU este disponibil inclusiv pentru persoanele care activează în:
— entitățile ONU;
— guverne și alte instituții publice;
— organizații ale societății civile.

# Scriere și editare
# Traducere
# Predare și formare
# Artă și design
# Organizarea evenimentelor
# Cercetare
# Dezvoltarea tehnologiei
# Organizarea comunitară
# Dezvoltarea și managementul proiectelor
# Sensibilizare și advocacy
# Administrare
# Leadership și strategie
# Servicii de asistență medicală

# Flexibilitate. Programul permite voluntarilor să lucreze de oriunde doar cu o simplă conexiune la internet. Voluntarii pot alege când și cum doresc să contribuie, în funcție de propriul orar.

# Dezvoltare profesională. Participarea în cadrul programului este o modalitate prin care voluntarii pot dobândi noi abilități și experiență în lucrul cu organizațiile internaționale. De asemenea, oportunitatea permite persoanelor să contribuie cu abilitățile și expertiza proprie la proiectele și activitățile legate de obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

# Crearea conexiunilor. Participanții se pot conecta cu alți voluntari din întreaga lume și pot lucra cu persoane din medii culturale diverse.

# Vizitați site-ul programului de voluntariat al ONU.
# Creați un cont. Acest lucru vă va permite să comunicați cu reprezentanții ONU sau ai altor organizații.
# Completați profilul. La această etapă va trebui să furnizați informații despre abilitățile și experiența pe care o dețineți.
# Identificați oportunitățile și activitățile la care vă doriți să participați în calitate de voluntar(ă) și cele care se potrivesc cu abilitățile și interesele personale.
# Înregistrați-vă pentru o oportunitate. Când ați depistat o activitate care vă interesează, dați click pe butonul „Aplicați”.
# Recepționarea răspunsului. Dacă cererea depusă va fi acceptată de către organizație, atunci veți fi contactat(ă) pentru a primi mai multe detalii.
# Termenul-limită pentru înscriere diferă în funcție de activitatea în care vreți să vă implicați.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md