379057196_798442708957217_4021132207756545668_n.jpg

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță despre crearea unui nou grup de inițiativă în cadrul Platformei Copiilor, spațiul în care diverse grupuri de copii monitorizează, apără și promovează drepturile copilului și ale omului în Republica Moldova. Grupul de inițiativă va dezvolta materiale de informare și o campanie online despre drepturile copilului.

Noul grup de copii va fi constituit pentru perioada iunie-decembrie 2024. Participanții vor elabora materiale informative și campanii online cu ajutorul echipei CIDDC, iar fiecare membru se va implica în acțiunile de care este interesat.

Oportunitatea este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani. Echipa CIDDC respectă și acceptă diversitatea și va face tot posibilul pentru ca fiecare persoană indiferent de etnie, orientare sexuală, confesiune religioasă, reușită școlară, situație familială, limbă vorbită să se simtă acceptată și respectată.

În cadrul Platformei Copiilor:
# vei învăța despre drepturile tale și despre drepturile copilului;
# vei dezvolta instrumente de sensibilizare asupra drepturilor copilului, inclusiv videoclipuri;
# vei contribui la dezvoltarea de scenarii pentru materiale educative despre drepturile copilului;
# vei participa la organizarea filmărilor sau vei participa la filmare chiar tu;
# vei participa la elaborarea unei campanii online despre ce sunt drepturile copilului.

Grupul de inițiativă va participa la activități în grup, non-formale și jocuri, ateliere de lucru offline și online. Pentru aceste activități ar trebui să dedici aproximativ trei zile pe lună.

Beneficiile de care vei avea parte în calitate de membru/membră al/a Platformei Copiilor:
# vei afla mai multe despre ce sunt drepturile copilului și cine sunt responsabili de asigurarea drepturilor tale;
# vei învăța în practică ce este și cum se realizează campaniile de informare, crearea videoclipurilor și alte activități de promovare;
# toate activitățile te vor împuternici să acționezi ca apărător al drepturilor omului și să-i încurajezi pe alții să-și ceară drepturile sau să le apere pe ale altora;
# vei cunoaște și vei colabora cu semeni și adulți care sunt implicați în respectarea și asigurarea drepturilor copiilor;
# vei avea un spațiu sigur în care poți vorbi deschis, inclusiv despre cum se respectă drepturile tale și ale altor copii.

# Discută cu părinții tăi despre această oportunitate și îndeamnă-i să semneze acordul părinților.
# Expediază acordul semnat la adresa electronică [email protected]. În subiectul mesajului indică:
— expresia „Acordul Părintelui”;
— numele, prenumele.
# Completează acest formular de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 26 iunie.

Luni, 24 iunie, cu începere de la ora 15.00, CIDDC organizează o sesiune de informare despre procesul de înregistrare la Platforma Copiilor. În cadrul acestei sesiuni vei afla mai multe detalii despre implicarea în cadrul platformei și vei avea posibilitatea să adresezi întrebări. Sesiunea se va desfășura în format online. Pentru a participa la sesiune, organizatorii te îndeamnă să completezi acest formular de înregistrare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md