MG_3948.jpg
Un moldovean a încercat pentru a cincea oară să treacă ilegal granița. Acesta a fost descoperit de câinele de serviciu Conan și de grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora la frontiera moldo-ucraineană. Incidentul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, 26 iunie curent, pe direcția Palanca-Han-Câșla (Udobne).

Patrula aflată în misiune de serviciu a fost alertată de prezența unui necunoscut în zona de responsabilitate. Astfel, pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat din Republica Moldova în Ucraina, a fost reținut un bărbat fără acte de identitate. Din cercetările primare s-a constatat că este originar din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, în vârsta de 32 ani. Mai mult, acesta este la a cincea infracțiune de acest gen, dintre care pe un caz anterior a fost pronunțată sentință, fiind aplicată pedeapsa cu amendă.

Audiat, moldoveanul a comunicat că își dorea să ajungă la concubina sa care se află în țara vecină, iar din lipsa documentelor valabile moldoveanul a recurs la trecerea ilegală.

În prezent, persoana este reținută. Cazul este investigat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est. Ca urmare, s-a întocmit un proces-verbal de audiere și constatare a infracțiunii prevăzute de articolul 27, 362 alineatul (1) din Codul penal al Republicii Moldova.

Preluat de la: diez.md