img-17.jpg
Crearea și dezvoltarea unui blog reprezintă un angajament serios de timp și efort, iar alegerea temelor potrivite pentru articole joacă un rol esențial în reușita acestuia. Spre deosebire de clasicele advertoriale SEO, utilizate frecvent pentru promovare, articolele de blog trebuie sa conțină informații cu adevarat valoroase pentru cititori. 

Focusul conținutului pentru blog trebuie să fie reprezentat de experiența pe care acesta o oferă vizitatorului. Pentru aceasta, trebuie să începi cu alegerea temelor potrivite pentru atingerea scopului propus. Iată principalele lucruri de care trebuie să ții cont pentru a alege corect temele pentru blogul tău.

Cum alegi titlul unui articol de blog 

Titlurile articolelor de blog reprezintă primul lucru cu care cititorul intră în contact, motiv pentru care acestea trebuie sa fie relevante și atractive. Indiferent cât de bun este conținutul articolului scris, dacă titlul acestuia nu atrage cititorul, este puțin probabil ca acesta sa îl citească, scrie a1.ro.

În plus, este esențial ca titlurile articolelor de blog sa includă cuvinte sau expresii-cheie cu volume mari de căutări, întrucât acestea indică interesul audienței pentru subiectul tratat în materialul respectiv.

Teme de interes pentru audienta

Titlurile, în sine, reprezintă cea mai bună reclamă pe care o poți face articolelor pe care le creezi pentru audiența ta. Le poți scrie sub forma unui enunț sau a unei interogații, în funcție de subiect și abordare, ținând însă cont întotdeauna de ceea ce captează atenția audienței.

# Un titlu prin care faci o promisiune cititorilor setează de la început așteptările acestora privind avantajele de care vor beneficia, într-un interval de timp scurt:  „Cum sa înveți SEO în 10 zile.”

# Un titlu alcătuit dintr-o interogație puternică va pune pe gânduri cititorii, care vor dori să descopere ce pot face în situația respectivă: „Știi cum să adopți un stil de viață sănătos, chiar și atunci când ai un program încărcat?”

# Un titlu alcătuit dintr-o afirmație convingătoare, confirmată de specialiști în domeniu, care au testat instrumentele prezentate, va spori curiozitatea și nivelul de încredere a cititorului în informațiile prezentate: „7 metode de promovare utilizate de cele mai renumite companii.”

Utilizarea cifrelor impare în titlu

 Întrucât numerele impare sunt ușor de vizualizat și memorat, este recomandată utilizarea acestora în titlurile pe care le alegi pentru articolele de blog. În plus, acestea indică un material care conține informații concise, clare și utile pentru cititori. Aceștia își vor seta astfel așteptări clare cu privire la ceea ce vor descoperi în conținutul articolului.

De ce să incluzi expresii call-to-action în titlu

Expresiile call-to-action indică, prin definiție, chemarea la acțiune a audienței, indicându-i ce să facă în continuare, pentru a-și atinge scopul propus.

# Un titlu alcătuit dintr-o problemă și soluția acesteia atrage atenția cititorului interesat să rezolve problema respectiva, cu care el însuși se confruntă. Astfel, acesta va fi interesat sa descopere cât mai repede informațiile din articol: „Anxietatea cauzată de stres – Lista cauzelor pe care trebuie să le elimini acum din viața ta.”
# Un titlu care include o situație jenanta și o soluție inedita prin care rezultatele negative pot fi evitate atrage atenția cititorilor dornici sa evite cu orice preț situațiile respective. În plus, atunci când titlul indică soluții inedite, oferite de specialiști, interesul cititorului de a le descoperi din conținutul articolului va crește considerabil: „Cum să eviți eșecul afacerii tale –  Secretele unui antreprenor de succes.”

Conținut valoros pentru cititori

Atunci când audiența găsește ceea ce caută pe blogul tău, aceasta va reveni în mod constant pentru a afla informații noi, în care are încredere. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că scrii despre ceea ce vizitatorii site-ului tău vor să descopere și că le oferi acestora informații valoroase despre subiectele de interes.

Indiferent dacă tu ești persoana care scrie articolele de blog sau apelezi la un colaborator cu experiență, asigură-te că se acorda atenția cuvenită acestor cinci lucruri importante pentru reușita blogului tău.

Preluat de la: diez.md