1534231590529.jpg

După ce au avut parte de un bal ca în povești, 20 de absolvenți din 5 internate vor avea o vacanță de vis pe litoralul Mării Negre din Constanța. Inițiativa vine ca o continuare a campaniei „Balul Fericirii”, datorită căreia tinerii din școlile-internat au beneficiat de rochii și costume pentru unul dintre cele mai impotante evenimente din viața lor.

În această seară, la ora 19:00, proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, absolvenții vor porni spre vacanța, care se așteaptă a fi una de neuitat. 

Timp de o săptămână, tinerii vor reuși nu doar să prindă un bronz de invidiat și să se răcorească în apa mării, dar vor avea parte și de un program distractiv, care include vizite la Delfinariu și Planetariu.

Coordonatoarea acțiunii, Anastasia Sturza, spune că vacanța se datorează și implicării autorităților române, dar și Agenția Servicii Publice, Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din țara noastră. Astfel, copiii au reușit să obțină într-un timp mai scurt pașapoartele necesare pentru plecarea în România.

Amintim că, la începutul lunii iunie, sute de persoane din țară, dar și de peste hotare s-au mobilizat pentru a oferi ținute de bal pentru absolvenții școlilor-internat. Aceștia au participat la campania „Balul fericirii” și au donat circa 700 de rochii, 100 de costume bărbătești și încălțăminte suficientă pentru fiecare elev. În ziua balului de absolvire, tinerii au fost coafați și machiați de mai mulți stiliști din Chișinău, care au muncit gratuit pentru a le dărui o sărbătoare de neuitat.

Preluat de la: zugo.md