TV.jpg
După 14 ani de tranziție, de astăzi, 3 mai 2022, Republica Moldova a trecut definitiv la televiziunea digitală terestră, transmisia analogică fiind sistată complet. Despre acest lucru a informat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit lui, multiplexul de televiziune digitală terestră are o acoperire națională de circa 98 %, azi oferă gratuit 10 canale TV cu o calitate înaltă a imaginii și a sunetului, iar până la final de an, vor fi incluse alte opt canale gratuite.

Totodată, familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. Doritorii pot depune în perioada 15 aprilie – 20 mai 2022, o cerere la asistentul social comunitar pentru a primi convertoarele.

Amintim că, la 21 martie,  parlamentul a aprobat, în lectură finală, modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronic.

Printre obiective sunt valorificarea resurselor de spectru radio, asigurarea în continuare a accesului liber și gratuit al populației pe întregul teritoriu al Republicii Moldova la semnalul în format digital al programelor TV ale Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, ale Companiei Publice „Găgăuziya Radio Televizionu”, precum și ale altor furnizori.

Preluat de la: diez.md