TIBET_-_0924_-_Dalai-1.jpg
Dalai Lama a fost internat într-un spital din New Delhi cu o infecției la cutia toracică. Liderul spiritual tibetan în vârstă de 83 de ani va fi internat la spital pentru 3 zile.

„Medicii l-au diagnosticat cu o infecție toracică și el este tratat pentru asta. Starea lui este stabilă acum. El va fi tratat timp de două zile”, a declarta Tenzin Taklha, secretarul personal a lui Dalai Lama, pentru Reuters.

Dalai Lamaa fugit în India la începutul anului 1959, după o revoltă nereușită împotriva guvernării chinezești, trăiește în exil în muntele Dharamshala din nordul indienilor.

Prezentul Dalai Lama, al XIV-lea, este Tenzin Gyatso. Acesta este șeful spiritual și temporal al Tibetului. S-a născut la 6 iulie 1935, într-un mic sat de țărani din provincia Amdo. La vârsta de doi ani a fost descoperit ca fiind încarnarea predecesorului său, marele Dalai Lama al treisprezecelea. La vârsta de patru ani și jumătate, Tenzin Gyatso a fost adus în capitala statului tibetan, Lhasa, și instalat pe tron în calitate de șef suprem temporal și spiritual al Tibetului. Copilăria și-a petrecut-o mai ales în compania călugărilor și a discipolilor, făcând foarte rar vizite familiei sale din satul natal.

 

Preluat de la: diez.md