curatare-frigider.jpg

Frigiderul tău poate deveni un loc pentru tot felul de pete, scurgeri și firimituri, așa că nu e de mirare că se murdărește atât de repede. Și deși curățarea frigiderului poate părea o sarcină descurajantă, nu trebuie să fie așa. Ai nevoie doar de câteva lucruri pentru asta iar curățările regulate îl vor menține într-o stare excelentă (și fără mirosuri neplăcute!).

Iată tot ce trebuie să știi despre cum să cureți un frigider.

Curățările frecvente ale frigiderului te vor scuti de nevoia de a-l curăța în profunzime la fel de des și se vor asigura că frigiderul tău arată ca nou. Pentru a-ți curăța frigiderul, vei avea nevoie de câteva cârpe din microfibră, un pulverizator și puțin detergent de vase. Poate vei avea nevoie și de o mătură sau un aspirator de mână.

Cât de des trebuie să-ți cureți frigiderul depinde de cât de plin este. Un frigider plin până la refuz are mai multe șanse să se murdărească și trebuie curățat lunar. Un frigider mai puțin folosit poate avea nevoie doar de o curățare ușoară trimestrial.

Pentru a începe curățarea frigiderului, începe prin a scoate totul din el. Acest lucru asigură că nu trebuie să cureți în jurul sticlelor și borcanelor.

Suprafețele frigiderului pot deveni un adăpost pentru resturi de mâncare și praf. Curăță rapid suprafețele cu o cârpă din microfibră pentru a mătura firimiturile sau praful pe podea.

Apoi, adaugă una sau două picături de detergent de vase într-un pulverizator umplut cu apă caldă. Agită sticla pentru a combina soluția, apoi pulverizeaz-o ușor pe interiorul frigiderului.

Dacă ai un alt detergent universal pe care îți place să îl folosești, folosește-l în locul amestecului de detergent de vase și apă.

Folosește o cârpă din microfibră pentru a șterge soluția de curățare de pe rafturile, pereții și sertarele frigiderului. Lucrează de sus în jos.

Dacă observi pete persistente în timpul curățării, pulverizează-le de câteva ori cu soluția de curățare pentru a le dizolva, apoi șterge-le.

Dacă interiorul frigiderului încă pare puțin umed, usucă-l cu o altă cârpă curată din microfibră. Odată ce este complet uscat, pune mâncarea înapoi în frigider.

Mătură (sau aspiră) orice firimituri care au ajuns pe podea în fața frigiderului.

Pentru o curățare în profunzime a frigiderului, vei avea nevoie de câteva cârpe din microfibră, detergent de vase, un pulverizator, o perie mică și un făraș. Poate vei avea nevoie și de prosoape de hârtie și de un detergent pentru oțel inoxidabil.

O curățare în profunzime a frigiderului poate dura ceva timp, dar nu trebuie să se întâmple des. Probabil va trebui să cureți în profunzime frigiderul la fiecare șase luni până la un an, în funcție de frecvența utilizării și de curățările regulate.

Scoate totul din frigider, inclusiv orice sertare și recipiente detașabile. Dacă frigiderul pare că are nevoie de o curățare în profunzime mai lungă decât de obicei, consideră să pui mâncarea într-un răcitor.

Folosește o cârpă din microfibră pentru a mătura orice murdărie, praf sau firimituri pe podea în fața frigiderului, apoi folosește o mătură și fărașul pentru a le aduna.

Scutură sertarele și recipientele deasupra coșului de gunoi pentru a îndepărta firimiturile sau resturile de fructe și legume.

Apoi, creează o soluție de curățare adăugând una sau două picături de detergent de vase într-un pulverizator plin cu apă. Pulverizează acest amestec pe interiorul frigiderului și pe orice sertare și recipiente detașabile.

Șterge detergentul și apa cu o altă cârpă curată din microfibră. Șterge în mișcări circulare mici, în loc de mișcări mari înainte-înapoi, pentru a evita formarea dârelor pe sticlă.

Dacă mai rămâne mult reziduu de săpun, curăță interiorul cu o cârpă umedă din microfibră.

Dacă rămân pete, pulverizează generos un prosop de hârtie pliat cu soluția ta de curățare. Pune-l deasupra petei și lasă-l să stea între cinci și 15 minute. Pata ar trebui să fie bine înmuiată și gata de șters ușor.

Acum că interiorul este strălucitor de curat, este timpul să te ocupi de detalii. Începe prin a curăța garniturile frigiderului – sunt sigiliile care se află în jurul ușii frigiderului. Pentru a le curăța, pulverizează o cârpă cu soluția de detergent de vase și apă și freacă cârpa pe sus și pe jos de garnitură.

Dacă observi mucegai, pulverizează garnitura cu un spray cu înălbitor și șterge-l.

Este timpul să te concentrezi pe exterior. Dacă frigiderul tău are un exterior din oțel inoxidabil, folosește detergentul pentru oțel inoxidabil preferat pentru a-l face să strălucească. Fii atent să urmezi instrucțiunile detergentului, deoarece pe oțelul inoxidabil pot rămâne ușor dâre sau urme.

Dacă frigiderul tău are un alt material exterior, ia pulverizatorul cu soluția de detergent de vase și apă. Pulverizează exteriorul, apoi șterge-l, lucrând de sus în jos.

Odată ce interiorul frigiderului este uscat și fără pete, reinstalează orice sertare sau recipiente detașabile, apoi pune toată mâncarea înapoi.

Ca pas final, pune un recipient mic (sau o cutie nedeschisă) de bicarbonat de sodiu pe unul dintre rafturile frigiderului pentru a preveni mirosurile în săptămânile următoare.

Sursă foto: Shuttertock

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care alimentele din frigiderul tău nu rezistă cât de mult te-ai fi așteptat

Preluat de la: csid.ro