shutterstock_1730009455.jpg

Mirosurile neplăcute pot persista în hainele noi, vintage și uzate, iar simpla aerisire nu este întotdeauna suficientă. Fie că este vorba despre hainele tale preferate sau despre colecția de articole vintage pe care o îngrijești cu atâta atenție, mirosurile neplăcute pot fi o problemă. Din fericire, există câteva trucuri simple și necostisitoare care te vor ajuta să păstrezi prospețimea în șifonierul tău.

Un truc vechi, dar eficient, este utilizarea săculeților cu ierburi aromatice. Acesta este un secret folosit de mamele și bunicile noastre pentru a menține prospețimea hainelor. Nu ai nevoie de produse scumpe sau de parfumuri artificiale. Ierburile naturale precum lavanda, bradul, florile de câmp și iasomia sunt excelente pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.

Pentru a intensifica mirosul, freacă între palme plantele uscate înainte de a le pune în săculeți. Poți confecționa singur săculeții din bumbac, chiar dacă nu te pricepi la cusut. Taie o bucată de material, presară plantele uscate, adună capetele materialului și leagă-le cu o ață.

Dacă nu ai acces la ierburi aromatice, săpunurile parfumate sunt o alternativă excelentă. Plasează câte un săpun în fiecare sertar sau pe fiecare raft și lasă-l acolo până când își pierde complet proprietățile odorizante.

Acest truc este folosit și de patronii marilor magazine de lux. Poți combina diferite arome pentru a crea un parfum unic și plăcut în șifonier. Asigură-te că alegi arome care îți plac, deoarece mirosul se va transfera pe hainele tale.

Dacă ai umerașe de lemn, poți aplica pe ele odorizant sau esență de parfum. Lemnul păstrează mirosul mult mai bine decât plasticul sau metalul. Atârnă pe aceste umerașe hainele pe care le porți cel mai des, pentru ca acestea să absoarbă aromele plăcute. Astfel, vei înlocui mirosurile neplăcute cu unele îmbietoare.

Un difuzor vechi poate fi reutilizat pentru a împrospăta aerul din dulap. Plasează difuzorul într-un loc strategic, de preferință în mijlocul dulapului, pentru ca parfumul să se împrăștie uniform. Uleiurile esențiale recomandate pentru această sarcină includ bergamota, grepfrutul, lămâia, lime-ul, mandarina și portocala. Aceste arome fresh dau senzația de curățenie și prospețime.

 

Sursă – https://www.rd.com/article/remove-odors-from-clothes/

Sursă foto – Ondacaracola / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro