chisinau-airport-transfer.jpg
În călătoriile echipei #diez am observat că multe monumente sau locuri culturale au numele personalităților din acea țară, care au marcat într-un fel sau altul domeniul. Până la redenumirea Palatului Național și Teatrului de Operă și Balet în Nicolae Sulac și respectiv Maria Bieșu, aproape toate cele mai importante edificii din Chișinău aveau nume generice.

Inițial vom lansa ideea locului, iar voi puteți propune denumiri pe care să le argumentați. Apoi, când se vor strânge suficiente, timp de o săptămână, vă vom lăsa să votați acea denumire pe care o considerați relevantă. După alegerea denumirii, vom încerca să o propunem instituțiilor, care pot lua decizia de schimbare a denumirii.

Din toate denumirile propuse de către cititori, echipa #diez le-a eliminat pe acelea care deja sunt denumiri de aeropoarte sau care au venit doar de la 1-2 persoane (întreaga listă o vedeți aici)

Lista scurtă o vedeți mai jos, votul se închide joi, 29 iunie, la ora 09.00 dimineața.

Puteți vota în această știre, sau pe partea dreaptă a site-ului.

Olga Culic, singura femeie pilot din Moldova

Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Răsai-Răsai-Răsai

Constantin Bazu Cantacuzino, asul avioanelor de vânătoare românești, care a efectuat printre primele zboruri pe cursa Chișinău-București, începând cu anul 1926, prima cursă a aviației civile moldovenești.

Eugen Doga

Dmitrie Cantemir

Păcală și Tândală

Grigore Vieru

Constantin Moscovici, melodia lui sună la aeroport

Wine Airport, pentru că avem vin bun

Gheorghe Botezatu, inventatorul elicopterului quatrotor

Alexandru Vladicescu, directorul aeroportului din Chișinau între anii 1930 si 1940, până la cedarea Basarabiei

Numele cărei personalități ai vrea să fie atribuit Aeroportului Internațional din Chișinău

Preluat de la: Diez.md