profimedia-0187812340.jpg

Vârsta câinelui este un lucru important atunci când avem în grijă un patruped. Un câine de doi ani, de pildă, trebuie tratat diferit față de un senior, chiar dacă la prima vedere nu ai zice ca există diferențe între ei.

Potrivit specialiștilor, câinii se maturizează mult mai repede ca oamenii și viața lor este mult mai scurtă. Deși trec prin aceleași etape, schimbări legate de vârstă ca și oamenii, relația dintre vârsta câinelui și vârsta umană nu este liniară.

Conform Clubului Kennel din Marea Britanie, regulile generale pentru a determina vârsta unui câine sunt următoarele:

Și astfel ai obținut vârstă reală a patrupedului tău.

Citește și: Legătura dintre câine și om: iată ce se întâmplă în creierul tău atunci când petreci timp cu patrupedul

Este dificil să transformi cu precizie vârsta unui câine în ani de om, dar merită să cunoști etapele specifice vieții animalului tău pentru a-i oferi cea mai potrivită îngrijire. Aceste cunoștințe permit:

„Există o mulțime de produse anti-îmbătrânire în aceste zile – cu grade extrem de variate de sprijin științific”, a spus autorul principal Trey Ideker, profesor doctor la UC San Diego School of Medicine și Moores Cancer Center.

Potrivit acestuia, abordarea corectă a problemelor menționate mai sus are un impact semnificativ asupra sănătății și longevității câinelui, desigur.

Citește și: 5 mituri despre sănătatea animalului tău de companie și adevărul din spatele lor

FOTO: ProfiMedia

Preluat de la: csid.ro