unnamed.jpg
Călătorii moldoveni care intenționează să ajungă pe teritoriul Federației Ruse pe cale aeriană trebuie să prezintă un test negativ la COVID-19 (PCR). Acesta trebuie făcut cu trei zile înainte de a ajunge în Rusia.

„Vă rugăm să rețineți că rezultatul acestui test ar trebui să fie prezentat în aplicația mobilă «Călătoresc fără COVID-19», notează Ambasada Federației Ruse în Moldova.

Vă amintim că România prelungește cu 30 de zile starea de alertă. Toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit)

<!–

–> <!–

–>

De asemenea, pentru a facilita șederea în Franța a turiștilor vaccinați din afara Uniunii Europene, inclusiv din Republica Moldova, autoritățile franceze au creat un sistem specific pentru a obține un cod QR echivalent cu permisul sanitar valabil pe teritoriul francez.

Moldovenii care vor să plece în Turcia, dar care s-au aflat în ultimele 14 zile în Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan sau Sri Lanka vor fi plasaţi în carantină obligatorie.

Vezi și: Lista actualizată a statelor incluse în „zona roșie”, pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Moldova

Preluat de la: diez.md